Groenblijvende grassen

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Groenblijvende siergrassen blijven in de winter hun mooie blad en bloemhalmen behouden. Zo houden ze een mooie sierwaarde in de winter voor uw tuin. Vooral wanneer andere vaste planten kaal worden en afsterven, heeft u altijd nog het elegante siergras in uw tuin met zijn mooie pluimen en halmen.

Soorten groenblijvende siergrassen
Siergrassen hebben groene, gele of bruine bladeren en zijn goed te combineren met andere vaste planten. Denk hierbij aan de Zegge (carex), een sterk en mooi siergras die goed in de schaduw kan staan. Sommige carex soorten zijn ook geschikt als bodembedekker. Of het zwenkgras (Festuca) kleine bolvormige grassoorten waarvan de Festuca glauca (blauw schapegras) het meest bekende is. De Helictotrichon of sierhaver, fijne blauwe grassoort voor droge bodems en de Luzula of grote veldbies met zijn mooie bruin of groen gekleurde bloeiaren.

Groenblijvende siergrassen planten
Zet het siergras in grote groepen, dan komt het siergras beter tot zijn recht. Ook kunnen ze prima in potten staan. Plant het siergras altijd in een goede luchtige grond zoals aanplantgrond en het liefst in halfschaduw. Je snoeit de meeste siergrassen in het voorjaar zodat ze weer opnieuw uitlopen. Snoei het siergras terug tot 30 cm boven de grond. Zo houd je een compacte mooie pol van siergras. Informatie en video