Graszoden

1 product
Sorteer op
Siergazon en speelgazon

Vanaf € 7,50

De graszoden van Tuinplant.nl komen uit eigen kwekerij en zijn uitsluitend van A-kwaliteit. U kunt de graszoden bestellen in onze webshop en laten bezorgen of afhalen op 1 van onze afhaallocaties. Geen gesjouw, lage prijzen en bezorgd tot in je tuin! De graszoden van Tuinplant.nl zijn 2 cm dik, 250 cm lang en 40 cm breed. Heeft u 10 vierkante meter nodig, dan voeg je 10 stuks toe aan je winkelwagen. De prijs staat aangegeven per vierkante meter. Het gaat hier om de meest geziene grassoort, dus sterk speel- en siergras. Wij bezorgen de graszoden bij u thuis op de dag die je aangeeft bij het bestellen.

Hoe legt u het gazon aan?
U begint met de grond te spitten als deze erg ongelijk ligt, sterk verdicht is en als er veel onkruid groeit. Tevens kunt u de voedingstoestand van de grond verhogen door compost of bemeste tuinaarde door de grond te spitten. De grond na het spitten egaliseren met de hark. Voor het leggen van de graszoden moet de ondergrond dus volkomen vlak zijn. Met de grasroller of door lichtjes aanstampen met de voet wordt de grond weer in vaste toestand gebracht. Dit voorkomt dan putten en bulten en dus een slechte, oneffen maaihoogte. Na het aandrukken het bovenste grondlaagje van 1 cm los harken. Tijdens alle bewerkingen mag de grond wel iets vochtig zijn maar niet te nat. Direct voor het uitrollen van de zoden moet de grond enigszins vochtig zijn d.m.v. sproeien. Rol de zoden zodanig uit, dat deze strak tegen elkaar komen te liggen. Na het leggen van de zoden is aanrollen aan te raden. Geef nu voldoende water opdat de beworteling van de zoden op gang komt.

Onderhouden van graszoden
Houdt de eerste paar weken de vochttoestand in de gaten. Bij droog weer regelmatig water geven om uitdrogen te voorkomen. Geef in de eerste 4 weken na het leggen van de zoden in geen geval kunstmest. Twee tot drie weken na het uitrollen zijn de zoden vastgegroeid. Het gevaar van uitdrogen is nu veel minder groot. Afhankelijk van het jaargetijde zal er vrij snel na het leggen van de zoden gemaaid moeten worden. Meestal is dat na 2 weken het geval. De maaimachine moet scherp zijn en afgesteld op de juiste maaihoogte. Siergazons worden gemaaid op 2-3 cm hoogte. Speelgazons en sportvelden worden gemaaid op 3-4 cm hoogte. De eerste maand dient het gazon nog voorzichtig te worden behandeld. Er kan wel voorzichtig op gelopen worden. Lees meer informatie over het aanleggen en onderhouden van graszoden met video.