Carex

Producten 1-24 van 30
Sorteer op
Borderpakket siergrassen laag

Vanaf € 19,95

Carex ‘Eversheen’

Vanaf € 6,75

Carex buchananii 'Red Rooster'

Vanaf € 1,95

Carex caryophyllea 'The Beatles'
Uitverkocht

Vanaf € 2,20

Carex comans 'Amazon Mist'

Vanaf € 2,25

Carex comans 'Frosted Curls'

Vanaf € 6,25

Carex conica 'Snowline'

Vanaf € 3,60

Carex elata 'Aurea'

Vanaf € 5,95

Carex foliosissima ‘Irish Green’

Vanaf € 2,65

Carex grayi

Vanaf € 3,25

Carex laxiculmis 'Bunny Blue'

Vanaf € 4,95

Carex morrowii

Vanaf € 3,25

Carex morrowii 'Aureovariegata'

Vanaf € 2,75

Carex morrowii 'Goldband'

Vanaf € 3,25

Carex morrowii 'Ice Dance'

Vanaf € 2,65

Carex morrowii 'mosten'
Uitverkocht

Vanaf € 2,95

Carex morrowii 'Silver Sceptre'

Vanaf € 3,20

Carex morrowii 'Variegata'

Vanaf € 2,95

Carex muskingumensis

Vanaf € 1,95

Carex nigra

Vanaf € 2,40

Carex oshimensis ‘Evercream’

Vanaf € 6,75

Carex oshimensis 'Everest'

Vanaf € 4,80

Carex oshimensis 'Evergold'

Vanaf € 3,50

Carex oshimensis 'Evergreen'

Vanaf € 6,25

Zegge, botanisch bekend als Carex, is een siergras dat bekend staat om zijn elegante en sierlijke uiterlijk. De bladeren van Zegge variëren in kleur en vorm, afhankelijk van de soort. Sommige soorten hebben slanke, grasachtige bladeren, terwijl andere bredere, bontgekleurde bladeren hebben. Deze diversiteit maakt deze plant een veelzijdige keuze voor tuinliefhebbers die graag spelen met texturen en kleuren in hun tuinontwerp.

Groeicondities van de Carex

Zegge gedijt goed in vochtige tot natte grond. Het is een uitstekende keuze voor gebieden in uw tuin die problemen hebben met overtollig water, zoals rond vijvers of laaggelegen gebieden. Zegge gedijt ook in de schaduw, waardoor het een ideale plant is voor die delen van de tuin waar andere planten moeite hebben om te groeien. 

Bloeitijd Carex siergras

Hoewel Zegge voornamelijk wordt gekozen om zijn aantrekkelijke bladeren, en dat deze groenblijvend is produceert het ook bloemen. De bloeiwijze van Zegge is vaak subtiel en verschilt per soort. De bloei vindt meestal plaats in de lente. Na de bloei kunnen sommige soorten decoratieve zaadhoofdjes vormen. Deze zaadhoofdjes kunnen de schoonheid van de plant verlengen, zelfs nadat de bloemen zijn verwelkt. Wat de duur betreft, is het meestal een blijvende plant. Met de juiste zorg kan het vele jaren gedijen in uw tuin, wat het een kostenefficiënte en duurzame keuze maakt.

De verzorging van Zegge

Zegge is een vrij onderhoudsarme plant. Water geven is meestal alleen nodig tijdens droge periodes, en bemesten is zelden noodzakelijk. Snoeien kan in het vroege voorjaar worden gedaan om oude of beschadigde bladeren te verwijderen en om de plant een frisse start te geven voor het groeiseizoen. Over het algemeen is dit een plant die gedijt met minimale inspanning.

Zo kunt u de Zegge plant combineren

Zegge kan op verschillende manieren in uw tuin worden toegepast. Het kan worden gebruikt als bodembedekker, als onderdeel van een natuurlijke tuinaanleg, of zelfs in potten en containers. In combinatie met andere schaduwtolerante planten zoals varens, hosta's en astilbes, kan Zegge helpen bij het creëren van weelderige, schaduwrijke hoekjes in uw tuin.

Zegge kopen bij Tuinplant.nl!

Klaar om uw tuin te laten bloeien met prachtige Carex? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijgt u een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd. Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht heeft u uw bestelling binnen 2 tot 7 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!