Bodembedekker

Producten 1-24 van 54
Sorteer op
Acorus gramineus ‘Golden Delight’

Vanaf € 6,25

Carex ‘Eversheen’

Vanaf € 6,75

Carex ‘Feather Falls’

Vanaf € 7,75

Carex ‘Ribbon Falls’

Vanaf € 7,75

Carex conica 'Snowline'

Vanaf € 3,60

Carex elata 'Aurea'

Vanaf € 5,95

Carex grayi

Vanaf € 3,25

Carex laxiculmis 'Bunny Blue'

Vanaf € 4,95

Carex morrowii

Vanaf € 3,25

Carex morrowii 'Aureovariegata'

Vanaf € 2,75

Carex morrowii 'Goldband'

Vanaf € 3,25

Carex morrowii 'Ice Dance'

Vanaf € 2,65

Carex morrowii 'Silver Sceptre'

Vanaf € 3,20

Carex morrowii ‘Vanilla Ice’
Uitverkocht

Vanaf € 6,25

Carex morrowii 'Variegata'

Vanaf € 2,95

Carex muskingumensis

Vanaf € 1,95

Carex nigra

Vanaf € 2,40

Carex oshimensis ‘Evercream’

Vanaf € 6,75

Carex oshimensis 'Everest'

Vanaf € 4,80

Carex oshimensis 'Evergold'

Vanaf € 3,50

Carex testacea 'Prairie Fire'

Vanaf € 2,55

Eragrostis spectabilis

Vanaf € 2,40

Festuca amethystina
Uitverkocht

Vanaf € 2,20

Festuca gautieri

Vanaf € 1,85

Bodembekkende siergrassen zijn siergrassen die in de breedte uitgroeien, laag blijven (tot 30 cm hoogte) en de gehele bodem bedekken. Deze lage siergrassen zijn onmisbaar in uw border omdat ze zorgen een goede opvulling. Ze kunnen gebruikt worden om vakken te beplanten waar de beplanting niet te hoog mag worden. Bij deze lage soorten zijn ook wat meer wintergroene grassen te vinden. Er zijn soorten die goed in de schaduw groeien, maar ook die het beste gedijen in de volle zon op een droge plek. De siergrassen kunnen ook tussen uw andere (vaste) planten staan, zodat u een mooie dicht tapijt van gras krijgt. Dit voorkomt tevens onkruidgroei. Dubbel voordeel dus!

Bodembedekkend siergras bij Tuinplant.nl 
Voorbeelden van bodembedekkende siergrassen zijn: trilgras (Briza media) en alle zegge soorten. Carex is een fris witbont grasje dat goed in de schaduw groeit. Ook mooi in pot! Verder hebben we smele (Deschampsia), parelgras (Melica), pijpestrootje (Molinia) en veldbies (Luzula). Laatste is wintergroen, heeft fijn blad en groeit goed in de halfschaduw. Denk ook eens aan zwenkgras (Festuca), liefdesgras (Eragrostis curvula), sierhaver (Helictotrichon sempervirens) of vedergras (Stipa calamagrostis). Stipa heeft een aparte, sierlijke groeiwijze. Het loof is fijn van structuur en heeft lichtgroene kleur. In de zomer komen er smalle, zilvergroene halmen tevoorschijn. Het pijpestrootje (Molinia) is een prachtsiergras, dat lange, stevige bloeihalmen produceert en zowel hoge als lage soorten kent. De Festuca glauca (zwenkgras) is een mooi, levendig, laagblijvend grassoort, dat het hele jaar er goed uitziet. Tot slot is er de Hakonechloa macra (Japans gras) en het prachtige blauwgras (Sesleria) 

Siergras planten en snoeien
Zet het siergras in grote groepen, dan komt het siergras beter tot zijn recht. Ook kunnen ze prima in potten staan. Plant het siergras altijd in een goede luchtige grond zoals aanplantgrond en het liefst in halfschaduw. Je snoeit de meeste siergrassen in het voorjaar zodat ze weer opnieuw uitlopen. Snoei het siergras terug tot 30 cm boven de grond. Zo houd je een compacte mooie pol van siergras. Meer informatie over siergrassen en video>