Blauw siergras

15 producten
Sorteer op
Borderpakket siergrassen laag

Vanaf € 19,95

Carex laxiculmis 'Bunny Blue'

Vanaf € 4,95

Festuca glauca

Vanaf € 1,85

Festuca glauca 'Azurit'

Vanaf € 2,75

Festuca glauca 'Blaufuchs'

Vanaf € 2,75

Festuca glauca 'Blauglut'/'Blue Glow'

Vanaf € 2,75

Festuca glauca 'Eisvogel'

Vanaf € 2,40

Festuca glauca 'Elijah Blue'

Vanaf € 2,40

Helictotrichon sempervirens
Uitverkocht

Vanaf € 2,95

Leymus arenarius

Vanaf € 2,80

Ophiopogon japonicus 'Minor'

Vanaf € 4,80

Ophiopogon japonicus 'Silver Mist'
Uitverkocht

Vanaf € 5,95

Schizachyrium scoparium

Vanaf € 2,75

Sesleria autumnalis

Vanaf € 2,80

Sesleria nitida

Vanaf € 2,95

Blauw gras, officieel bekend als Festuca glauca, is een siergras dat zich onderscheidt door zijn opvallende blauwgroene kleur. De bladeren van deze grasvariëteit hebben een zilverachtige tint, wat bijdraagt aan hun verkoelende uitstraling. Gedurende het groeiseizoen vormt blauw gras rechtopstaande pollen die een elegante textuur aan uw tuin toevoegen. Dit siergras behoudt zijn aantrekkelijke kleur gedurende het hele jaar, waardoor hij vooral waardevol is in de winter wanneer veel andere planten in rust zijn.

Blauw siergras groeit gemakkelijk

Een van de aantrekkelijke eigenschappen van blauw gras is de bescheidenheid in groeiomstandigheden. Deze plant gedijt goed in zowel volle zon als lichte schaduw. Het is een taaie soort die zich aanpast aan verschillende bodemsoorten, zolang de grond maar goed doorlatend is. Blauw gras is droogtetolerant en vereist minimaal onderhoud, waardoor het een uitstekende keuze is voor die delen van de tuin die anders moeilijk te beplanten zijn.

Korte bloei maar lang genieten

Blauw gras staat vooral bekend om zijn decoratieve bladeren, en hoewel het zelden bloeit, is het toch de moeite waard om te vermelden. De bloei vindt meestal plaats in mei-juni en produceert luchtige bloempluimen in delicate tinten. Hoewel de bloemen subtiel zijn in vergelijking met de opvallende bladeren, voegen ze een extra laag charme toe aan deze plant. Wat de duur betreft, blauw gras is een vaste plant die jarenlang blijft gedijen als hij goed wordt verzorgd. Met minimale snoei en onderhoud kunt u vele jaren van zijn schoonheid genieten.

Blauw gras vereist minimaal onderhoud

Een van de grootste voordelen van het kweken van blauw gras is het minimale onderhoud dat het vereist. Snoei is zelden nodig, behalve om dode of beschadigde bladeren te verwijderen. De bruine bladeren verwijderen kunt u het beste met de handen of met een hark eruit 'kammen'. In het voorjaar kunt u overwegen om de plant lichtjes terug te snoeien om zijn vorm te behouden en nieuwe groei te bevorderen. Over het algemeen gedijt blauw gras goed met een 'laat het met rust'-benadering.

Prachtige bodembedekker

Blauw gras kan in verschillende contexten in uw tuin worden toegepast. Het vormt prachtige borders en kan dienen als bodembedekker, waardoor het een veelzijdige keuze is. Probeer het te combineren met andere droogtetolerante planten zoals lavendel, vetkruid en sieruien om een waterbesparende, onderhoudsarme tuin te creëren.

Blauw gras kopen bij Tuinplant.nl!

Klaar om uw tuin te laten bloeien met prachtige blauw siergras? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijgt u een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd. Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht heeft u uw bestelling binnen 10 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!