Tuinpalen

3 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
2 boompalen 250cm, 2 boombanden, lus en spijkers

Vanaf € 32,75

Vanaf € 6,95

Boompalen

Vanaf € 8,00

Hoge bomen vangen veel wind. Dit gezegde komt niet zomaar uit de lucht vallen en deze regel geldt voor bijna alle (jonge) bomen. Zonder een boompaal gaat de boom namelijk wiegen in de wind. Als de jonge, pas aangeplante boom nog niet voldoende doorgeworteld is, kan hij omwaaien of de wortels zo beschadigen dat deze dood gaat. En dat is zonde voor uw kostbare aanschaf. Daarnaast kunt u zonder een goed geplaatste boompaal kunt u ook geen beroep doen op onze groeigarantie voor bomen.

Hoe plaats ik een boompaal? 
Zet de boompaal aan de windzijde; zuidwest ten opzichte van de boom, zodat de boom van de paal wegwaait. Zorg ervoor dat de boompaal minstens 10 cm onder de kruin komt om te vermijden dat takken gaan schuren tegen de paal. Is de boompaal te lang? Zaag hem dan gerust een stuk af. De boompaal dient minimaal 80 cm in de grond geplaatst te worden. Zorg er ook voor dat de boomstam zelf niet tegen de boompaal aanschuurt. Op zeer winderige plaatsen en bij het aanplanten van grote maten, is het beter om twee boompalen per boom te plaatsen. U kunt dan een boompalenset kopen. Voordeel hiervan is dat de boompalen wat verder van de boom kunnen worden geplaatst, zodat de kans op beschadiging van de stam door schuren wordt voorkomen. Bind de boom op 150 cm boven de grond aan de paal vast, zodat de kroon van de boom nog kan bewegen. Gebruik een boomband om aan de boom en paal te bevestigen.

Tuinpalen bij Tuinplant.nl
Tuinplant.nl heeft boompalen in de maten 150cm, 200cm en 250cm. Voor kleinere bomen op stam (stam kleiner dan 150cm) kunt u de 150cm boompalen bestellen. Voor de middelgrote bomen op stam (stam tussen de 150cm en 200cm) kunt u de 200cm boompalen gebruiken en voor de grote bomen op stam (vanfa 180cm stam) kunt u de 250cm boompalen gebruiken. Voor alle gewone bomen kunt u de 200cm boompalen gebruiken. De bomen die hoger zijn dan 300cm is het beter om voor de 250cm boompalen te kiezen. Meer informatie over het plaatsen van een boompaal en video>