Gazon

7 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Gazonherstel

Vanaf € 11,45

Speelgazon en siergazon

Vanaf € 8,25

Natria Fertimoss

Vanaf € 15,95

Voeding voor gazon

Vanaf € 3,40

Organische Gazonmest tegen mos

Vanaf € 8,50

Vanaf € 8,45

Siergazon en speelgazon

Vanaf € 7,50

Wie zijn gazon goed onderhoudt, zal het hele jaar door genieten van een volle groene grasmat. Of je nu wel of niet vaak over je gazon loopt, het is altijd onderhevig aan de weersinvloeden. Besteed daarom ieder seizoen aandacht aan je gazon en pak gazonproblemen aan bij de oorzaak. Je gazon onderhouden betekent voornamelijk: verticuteren, bemesten, maaien, herstellen en water geven. In het voorjaar, in de zomer en in het najaar heeft je gazon behoefte aan mest. Het bemesten van je gazon is nodig om het gazon meer weerbaar te maken tegen mos, onkruid, kou en bodeminsecten zoals engerlingen en emelten. Daarnaast behoudt je gazon zijn vitaliteit terwijl je het regelmatig maait. Door het bemesten van je gazon zal het zijn diepgroene kleur behouden en blijft het gras ook mooi vol.

Gazonmest met kalk
Je verbetert de grond van je gazon met kalk. Dit strooi je vlak na de vorst in het voorjaar en vlak voor de vorst in het najaar. Kalk kun je los kopen maar ook gecombineerd met mest, zoals Gazonmest Plus Kalk. Vooral na de wintermaanden heeft het gazon behoefte aan een opfrisbeurtje. Door je gazon te bemesten met Gazonmest met Kalk, wordt het gras weer mooi groen en zal er minder mos in je gazon groeien. Ook voorkom je zo kale plekken en onkruid. Maai het gazon regelmatig in de zomermaanden. Om de mooie groene kleur en vitaliteit van je gazon te behouden, strooi je tussen april en augustus tweemaal Gazonmest. Bereid het gazon in het najaar voor op de winter; door voeding te geven is het beter bestand tegen sneeuw en kou.

Gras maaien en verticuteren
Check voor je gaat maaien even of de messen van je grasmaaier nog scherp zijn. Kies een droge dag uit, zodat het gras niet of nauwelijks nat is. Normaliter is eens in de twee weken maaien voldoende. Groeit het gras hard en is het zo weer langer dan 4cm, maai dan eens in de week. Verticuteren is het verwijderen van mos en het doorsnijden van ondergrondse wortels. Je houdt zo je gazon lekker luchtig. En dat is af en toe wel nodig, want door mos, onkruid en maaien kan je gazon dichtslibben. Met een verticuteerhark doorbreek je de viltlaag. Kale plekken kunnen ontstaan na het verticuteren of als er iets op het gazon heeft gestaan. Je kunt kale plekken behandelen met graszaad of kale plekken bestrijder. Mos kun je voorkomen door de conditie van je gazon op peil te houden. Dit betekent in ieder geval 3 keer per jaar bemesten. Net als mos kun je onkruid in het gazon grotendeels voorkomen. Bodeminsecten zoals engerlingen en emelten zorgen voor lelijke plekken in het gazon. Verjaag bodeminsecten door de weerstand van je gazon te verhogen. Tuinplant.nl heeft ook graszoden>