Leipeerboom

Pyrus communis 'Bonne Louise d’Avranches'
Maat (cm) Stam (omtrek) Pot / Kluit prijs Aantal
160cm incl rek Pot
minus plus
vanaf 2 stuks (7.50% korting) vanaf 4 stuks (12.50% korting) vanaf 6 stuks (20.00% korting)
Extra accessories
Komt u er niet uit?
Wanneer u een mail stuurt naar info@tuinplant.nl, krijgt u binnen 1 werkdag reactie.
Neem contact met ons op
Snel naar
Meer informatie
Groenblijvend Nee
Max. hoogte 150-200 cm
Kleur Wit
Standplaats Halfschaduw, Zon
Bloeitijd Maart, April, Mei
Groeiwijze Leivorm
Grondsoort Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
Vochtigheid Normaal
Bloeiseizoen Voorjaarsbloeiers
Details
Een Leipeerboom is een goede aanwinst in uw tuin. De Pyrus communis 'Bonne Louise d’Avranches' is een goede aromatische handpeer. Bestuiving: niet zelf bestuivend, kan bestoven worden door 'Conference', 'Doyenné du Comice'. Snoeien: in de winter of net na de bloei. Knip verticale takken (zgn. loten) weg. In de beginjaren is horizontaal buigen van vruchtdragende takken noodzakelijk. Bemesting: in de herfst een rijke gift van een organische meststof. Bij rijke vruchtdracht in de zomer nog een keer. Bewaren: Peren kunt u het beste koel, donker en droog bewaren. Ze zijn gevoelig voor kneuzingen en plekjes, dus behandel ze met zorg. Over de houdbaarheid valt weinig zeggen omdat dit sterk afhankelijk is van de rijpheid van de vrucht. De rijpheid van de peer kunt u controleren door het vruchtvlees naast het steeltje voorzichtig in te drukken. Bij rijpe peren geeft het vruchtvlees dan iets mee. Let op, vooral de zomerrassen rijpen erg snel door. Schoonmaken: Peren moeten voor gebruik altijd even gewassen worden. Consumptie: Handperen eet u, nadat u het steeltje verwijderd heeft, met schil en al op. Uiteraard kunt u naar eigen smaak de peer ook geschild of in stukjes nuttigen. Geschilde peren kleuren wel snel bruin. Om dit te voorkomen kunt u ze met wat citroensap besprenkelen. Peren worden meestal uit de hand gegeten, maar ook op de boterham smaken ze prima. Verder worden peren veel verwerkt in nagerechten. Wat zou u denken van peren uit de oven met chocoladesaus? Daarnaast kunt u peren verwerken tot jam, sap, compote, chutney en stroop. Stoofpeertjes moet u zoals de naam al zegt stoven. Deze gestoofde peertjes smaken heerlijk met vlees, kip of kaas. Voedingswaarde: Peren bevatten de minste fruitzuren. Daardoor zijn ze aanmerkelijk zoeter dan appelen. Peren zijn erg gezond en door het hoge gehalte aan kalk, kalium en fosfor werken ze vocht- en vet afdrijvend. Goed voor de lijn!
Anderen kochten ook
In dezelfde kleur
Komt u er niet uit?
Wanneer u een mail stuurt naar info@tuinplant.nl, krijgt u binnen 1 werkdag reactie.
Neem contact met ons op