Zuilfruit

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Heeft u beperkte ruimte in uw tuin, maar droomt u toch van sappige appels, peren of pruimen uit eigen tuin? Dan is zuilfruit de perfecte oplossing! Deze compacte krachtpatser, ook wel bekend als een pilaar fruitboom, biedt u de mogelijkheid om van heerlijk fruit te genieten, zelfs in kleine tuinen of op uw terras.

Zo groeit zuilfruit

De bomen die zuilfruit dragen staan bekend om hun slanke en opgaande groeiwijze. Ze vormen prachtige, rechtopstaande zuilen van groen, met een strakke en nette uitstraling.

Verzorging zuil fruitboom

De groeiomstandigheden voor zuilfruit zijn vergelijkbaar met die van traditionele fruitbomen. Ze gedijen het beste in goed doorlatende grond en hebben minstens zes uur zonlicht per dag nodig. Het voordeel van zuilfruit is dat ze weinig ruimte innemen, dus u kunt ze zelfs in een grote pot op je terras kweken.

Bescherming en snoeien

Zuilfruit is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Het is goed in de winterperiode te snoeien om een gezonde zuil boom te behouden. Daarnaast moet u zorgen voor voldoende water en voeding om een goede oogst te garanderen. Geef ze ook de nodige bescherming tegen ziekten en plagen.

Bloeitijd van zuilfruit

De bloeitijd van pilaar fruitbomen, dan kunt u in de lente genieten van de prachtige witte en roze bloesem. Deze bloemen trekken bestuivers aan, wat cruciaal is voor de vorming van fruit. Na de bloei ontwikkelen zich vruchten die u later in het seizoen kunt plukken, en afhankelijk van het type fruit, kunt u gedurende enkele weken tot maanden oogsten.

Veelzijdige toepassingen

Zuilfruit kan veelzijdig worden gebruikt in uw tuin of moestuin. Plant ze als een opvallend kenmerk in je tuinbedden, of creëer een levende omheining of scherm met meerdere bomen. Combineer ze met andere fruitbomen en struiken voor een gevarieerde oogst en een visueel aantrekkelijke tuin.

Zuilfruit kopen bij Tuinplant.nl!

Klaar om zuilfruit te laten bloeien in uw tuin? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijg u een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd. Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht is uw bestelling binnen 2 tot 7 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!