Notenboom

23 producten
Sorteer op
Castanea Sativa
Uitverkocht

Vanaf € 98,75

Corylus Avellana

Vanaf € 29,95

Corylus avellana
Uitverkocht

Vanaf € 1,40

Fagus sylvatica 'Purpurea Pendula'

Vanaf € 162,75

Ficus Carica

Vanaf € 19,75

Vanaf € 71,25

Ginkgo Biloba

Vanaf € 61,25

Hippophae Rhamnoides
Uitverkocht

Vanaf € 1,10

Juglans nigra

Vanaf € 60,25

Juglans Regia

Vanaf € 57,50

Juglans regia 'Broadview'

Vanaf € 254,75

Juglans regia 'Broadview'

Vanaf € 132,50

Juglans regia 'Buccaneer'

Vanaf € 224,75

Juglans Regia 'Buccaneer'

Vanaf € 132,50

Juglans regia 'Coenen'

Vanaf € 127,50

Juglans Regia 'Plovdivski'

Vanaf € 127,50

Juglans Regia 'Proslavski'

Vanaf € 212,50

Juglans Regia 'Rita'

Vanaf € 127,50

Morus alba 'Platanifolia'
Uitverkocht

Vanaf € 65,95

Olea europaea

Vanaf € 19,95

Olea europaea

Vanaf € 718,75

Olea europaea

Vanaf € 449,95

Prunus dulcis
Uitverkocht

Vanaf € 33,75

Notenbomen zijn een prachtige aanvulling op elke tuin, groot of klein. Ze bieden niet alleen schaduw, maar leveren ook heerlijke, eetbare noten die kunnen worden gebruikt in verschillende gerecht. Of u nu een notenboom wilt kopen voor zijn vruchten of als sierlijke toevoeging aan uw tuin, Tuinplant.nl biedt een breed assortiment aan notenboom soorten aan.

Populaire notenboom soorten

Bij Tuinplant.nl vindt u diverse soorten notenbomen, elk met unieke eigenschappen en voorkeuren voor klimaat en bodemtype. Hier zijn enkele van de topkeuzes:

  • Corylus avellana (Hazelnoot): bekend om zijn heerlijke hazelnoten, deze kleine notenboom bloeit vroeg in het jaar met opvallende katjes. Ideaal voor kleinere ruimtes.
  • Juglans regia (Walnoot): deze majestueuze notenboom vormt een dichte, ovale kroon en produceert de geliefde walnoten die bekend staan om hun veelzijdige gebruik in de keuken.
  • Castanea sativa (Tamme kastanje): niet alleen zijn de noten eetbaar en smakelijk, de boom zelf is een statige aanwinst voor grotere tuinen.
  • Fagus sylvatica (Beuk): hoewel technisch geen ‘noten’ producerende boom, zijn de beukennoten favoriet bij wilde dieren en worden ze verwerkt in diverse recepten.

Verzorging en planttips voor notenboom

Planten

Notenbomen gedijen het best op een locatie waar ze volop zonlicht kunnen ontvangen, hoewel sommige soorten zoals de Corylus avellana ook in halfschaduw kunnen staan. De grond moet goed gedraineerd zijn, vooral voor soorten zoals de Juglans regia die niet goed tegen natte voeten kunnen. Voor optimale groei is het aan te raden om de grond te verrijken met aanplantgrond en, afhankelijk van de soort, een beetje kalk toe te voegen om de zuurgraad te reguleren.

Snoeien

Het snoeien van notenbomen is essentieel om gezonde groei en een goede notenproductie te bevorderen. Voor de meeste notenbomen is de beste tijd om te snoeien laat in de winter of vroeg in de lente voordat de boom uitloopt. Verwijder dode of overlappende takken om licht en lucht door de kroon te laten circuleren, wat de gezondheid en vruchtbaarheid van de boom ten goede komt.

Specifieke tips per notenboom

  • Hazelnoot: snoei de hazelaar direct na de oogst om de vorm te behouden en om oude takken te verwijderen de geen vruchten meer produceren.
  • Walnoot: walnootbomen hebben zeer weinig snoei nodig. Focus vooral op het verwijderen van beschadigde of ziektegevoelige takken om de algemene gezondheid van de boom te behouden.
  • Tamme kastanje: deze bomen kunnen groot worden, dus zorg voor voldoende ruimte bij het planten. Regelmatige snoei helpt bij het vormen van de boom en stimuleert de productie van toegankelijke vruchten.

Notenboom kopen bij Tuinplant.nl!

Een notenboom kopen bij Tuinplant.nl betekent kiezen voor expertise en kwaliteit. Ons assortiment is zorgvuldig geselecteerd om aan alle wensen te voldoen. Onze planten komen met een groeigarantie. Dat betekent dat u een nieuwe notenboom krijgt, als deze binnen 3 maanden niet aanslaat.

Zoekt u naar deskundig advies voor uw moestuin? Ons team van specialisten staat voor u klaar om u te helpen met het kiezen, planten en verzorgen van uw nieuwe groene aanwinsten. Met onze jarenlange ervaring en liefde voor planten hebben we al duizenden klanten naar volle tevredenheid geholpen. Wilt u meer weten over onze bezorgopties en levertijden? Afhankelijk van uw bestelling kunt u uw nieuwe notenboom meestal binnen 2 tot 7 werkdagen verwachten. En bezoek ons zeker eens in ons sfeervolle tuincentrum in Nunspeet, waar we samen de eerste stap zetten naar uw droomtuin!