Marjolein

6 producten
Sorteer op
Origanum laevigatum 'Herrenhausen'

Vanaf € 2,45

Origanum laevigatum 'Hopleys'
Uitverkocht

Vanaf € 3,25

Origanum pulchellum 'Rosenkuppel'
Uitverkocht

Vanaf € 1,85

Origanum Vulgare

Vanaf € 1,95

Origanum vulgare 'Aureum'
Uitverkocht

Vanaf € 2,40

Origanum vulgare 'Compactum'

Vanaf € 2,55

Er zijn diverse soorten Marjolein. Sommige soorten zoals de Origanum Vulgare, kunnen goed worden gebruikt als keukenkruid. Andere soorten zoals de Origanum leavigatum ‘Hopleys’, als blikvanger in uw tuin en border. Het zijn decoratieve planten die het goed doen in rotstuinen en op droge plaatsen in uw tuin.

Soorten Marjolein

Soorten zoals de Origanum Vulgare, ook wel Wilde Marjolein genoemd, hebben aromatisch donkergroen blad welke goed kunnen worden toegepast in de keuken. Deze soort Marjolein bloeit uitbundig van juli tot september met verschillende tinten roze- rode bloemetjes welke veel insecten aantrekken zoals bijen, hommels en vlinders. Deze plant wordt ongeveer 50cm hoog en kan tevens als snij- en droogbloem worden gebruikt. De Origanum vulgare ‘Aureum’ groeit met klein geelgroen blad dat ook kan worden toegepast in de keuken en bloeit van juli tot september met roze en zacht paarse bloemetjes welke mooi afsteken tegen het bonte blad. Deze plant wordt maximaal 35cm hoog en is daarom goed te gebruiken als bodembedekker in uw tuin. De Origanum leavigatum ‘Herrenhausen’ is met zijn donkergroene blad en dieppaars gekleurde bloemen een blikvanger voor uw siertuin net als de Origanum rotundifolium ‘Kent Beauty’. Deze soort Marjolein heeft vrij klein dofgroen blad maar bloeit van juli tot september met prachtige, zogenaamde hopbellen in verschillende tinten roze en rood.

Marjolein aanplanten en verzorgen

Origanum is zeer geschikt voor ‘de tuin op het zuiden’. Deze plant verlangt een zonnige warme plek. Marjolein verdraagt droogte heel goed maar de grond moet wel goed gedraineerd zijn. Geef deze plant in het voorjaar bemesting en snoei de planten in de herfst flink terug. Gebruik aanplantgrond bij het aanplanten en organische mestkorrels voor de bemesting. Marjolein kan zich tevens sterk uitzaaien als ze op de juiste plekken in uw tuin staan.

 Lees meer in onze blog over Marjolein (Oregano) of kijk eens bij onze tuintips over kruidenplanten.