Klimfruit

Producten 1-24 van 38
Sorteer op
Actinidia deliciosa 'Jenny'

Vanaf € 19,75

Ficus carica 'Brown Turkey'

Vanaf € 21,50

Passiflora edulis

Vanaf € 14,95

Ribes rubrum 'Jonkheer van Tets'
Uitverkocht

Vanaf € 20,25

Rubus 'Loganberry'

Vanaf € 11,75

Rubus 'Phoenicolasius'
Uitverkocht

Vanaf € 11,75

Rubus 'Tayberry'

Vanaf € 11,75

Rubus fruticosus 'Black Satin'

Vanaf € 9,95

Rubus fruticosus 'Chester Thornless'

Vanaf € 11,75

Rubus fruticosus 'Himalaya'

Vanaf € 12,50

Rubus fruticosus 'Navaho'

Vanaf € 11,75

Rubus fruticosus 'Thornless Evergreen'

Vanaf € 12,50

Rubus fruticosus 'Triple Crown'

Vanaf € 9,95

Rubus fruticosus Thornfree

Vanaf € 9,95

Rubus idaeus 'Autumn Bliss'

Vanaf € 9,95

Rubus idaeus 'Autumn First'

Vanaf € 11,75

Rubus idaeus 'Fallgold'

Vanaf € 9,95

Rubus idaeus 'Heritage'

Vanaf € 9,95

Rubus idaeus 'Malling Promise'

Vanaf € 9,95

Rubus idaeus 'Schonemann'

Vanaf € 9,95

Rubus idaeus 'Solu Red'

Vanaf € 11,75

Rubus idaeus 'Solu Yellow'

Vanaf € 11,75

Rubus idaeus 'Tulamagic'

Vanaf € 11,75

Rubus idaeus 'Tulameen'

Vanaf € 9,95

Klimfruit is er in alle soorten, rassen en maten. Er is voor iedereen wel iets te vinden wat lekker is en mooi bloeit. Bij klimfruit kunt u bijvoorbeeld denken aan bramen, frambozen, druiven en kiwi. Het grote voordeel van klimfruit is dat een kale muur of schutting, bij voorkeur op het zuiden, mooi begroeid kan worden door het fruit.

Klimfruit geleiden

Span om de 30 cm draden, of plaats een mooi rek op de muur. Hier kunnen de klimfruit planten dan mooi tegenop worden geleid. U kunt ook uw klimfruit over een pergola of prieel heen laten groeien. Zo kunt u zelf heerlijk in de schaduw zitten en genieten of zelfs eten van het rijpende fruit boven uw hoofd. Er zijn soorten zoals de druif en kiwi die zichzelf vasthouden of zich ergens omheen wikkelen en zo omhoog komen. Een beetje hulp is altijd aan te raden om een wildernis te voorkomen.Naast deze soorten zijn er ook soorten die moeten worden begeleid langs de draden of het rek zoals de braam en framboos. Om de planten vast te binden is het goed om bindbuis te gebruiken. Dit materiaal is flexibel en rekt met de plant mee zonder in te groeien zoals ijzerdraad.

Hoe snoei je klimfruit?

Zorg er altijd voor dat ieder soort word gesnoeid op de juiste manier. Deze snoei zorgt er voor dat er ieder jaar weer een goede opbrengst komt van fruit. Het grote voordeel van het fruit omhoog leiden is dat er van een relatief klein oppervlak een grote oogst kan worden gehaald. Ieder soort vraagt weer zijn eigen grondsoort of standplaats. De meeste soorten houden wel van een flinke hoeveelheid zon op een dag. Het fruit wat in de zon hangt krijgt een hoger suikergehalte en zal hier door lekkerder van smaak zijn. 

Klimfruit is echt een leuke klimplant! Gebruik bij het aanplanten Tuinplantengrond en bemest met Kleinfruitvoeding. Meer informatie over kleinfruit >>