Groentezaden

Producten 1-24 van 92
Sorteer op
Andijvie Breedblad Volhart Winter

Vanaf

€ 3,16

Andijvie Nummer Vijf 2

Vanaf

€ 4,62

Augurken Hokus

Vanaf

€ 4,62

Basilicum Grove

Vanaf

€ 3,16

Chinese/ Knoflook Bieslook

Vanaf

€ 3,16

Bieslook Prager

Vanaf

€ 3,16

Bloemkool Igloo

Vanaf

€ 3,60

Boerenkool Westlandse Herfst (Laattype)

Vanaf

€ 3,16

Bonenkruid Overblijvend

Vanaf

€ 3,16

Borage Komkommerkruid

Vanaf

€ 3,60

Bosui White Lisbon

Vanaf

€ 3,60

Broccoli Calabria

Vanaf

€ 3,16

Courgette Black Beauty

Vanaf

€ 3,16

Courgette Gold Rush F1 Hybride t.r.

Vanaf

€ 5,80

Dille

Vanaf

€ 3,16

Doperwten Kelvedon Wonder

Vanaf

€ 4,62

Doperwten Marktveroveraar

Vanaf

€ 4,62

Dragon Russische

Vanaf

€ 3,16

Groenlof Vroege Zelfsluitende

Vanaf

€ 3,16

Kamille

Vanaf

€ 3,16

Kervel Gewone

Vanaf

€ 3,16

Komkommer Johanna

Vanaf

€ 4,62

Komkommer Melita F1 Hybride

Vanaf

€ 8,00

Koriander

Vanaf

€ 3,16

Bij Tuinplant.nl kunt u allerlei verschillende soorten groentezaden of moestuinzaden bestellen. Heeft u een eigen moestuin met bijvoorbeeld boontjes, worteltjes, komkommer of andere groenten? Dan hebben wij voor u de juiste moestuin groentezaden! Bent u een beginnende (moes)tuinier met groentezaden? Begin dan niet met moeilijkere soorten om te kweken. De ‘makkelijkere’ soorten stellen bijna geen eisen voor standplaats en grondsoort. Een aantal makkelijkere soorten om te kweken zijn sla, spinazie, bieten en bonen.

Inrichten van moestuin
Het is natuurlijk de bedoeling om in het seizoen te oogsten. Daarom is het verstandig om goed na te denken welke groentezaad waar word geplant. Sommige soorten worden vrij groot en nemen al het licht weg voor andere groenten. Daarnaast zijn er ook soorten die niet graag in de wind staan. Kortom; een goed ingerichte moestuin is heel belangrijk! Zorg tijdens het opkomen van de groentekiemen dat onkruid regelmatig wordt weggeplukt. 

Moestuintips
Maar ga niet schoffelen want dan is de kans groot dat het jonge opkomende plantje word beschadigd. Sommige groentezaden, zoals de boon, kunnen eerst binnen in een schaaltje water worden geweekt. Als de boon dan een kleine uitloper krijgt plant hem dan in de moestuin. Geef de komende dagen dan goed water totdat de boon echt goed boven de grond is. Aan het begin van een nieuw seizoen kan de moestuin weer worden omgespit. Werk ook een goede laag bemesting onder de grond voor een goede structuur, gebruik hiervoor moestuinvoeding. Zorg ervoor dat geen enkel soort op dezelfde plek komt te staan. Dit moet gebeuren om ziektes te voorkomen. Naast de moestuin zijn er ook veel soorten die in een pot gekweekt kunnen worden. Een aantal voorbeelden zijn bieslook, rozemarijn en tijm. Deze soorten kunt u dan zo in de keuken neerzetten om vers te gebruiken bij het klaar maken van het eten. Video en informatie over zaden>