Frambozenstruik

12 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Rubus 'Loganberry'

Vanaf € 11,75

Rubus idaeus 'Autumn Bliss'

Vanaf € 9,95

Rubus idaeus 'Autumn First'

Vanaf € 11,75

Rubus idaeus 'Fallgold'

Vanaf € 9,95

Rubus idaeus 'Heritage'

Vanaf € 9,95

Rubus idaeus 'Malling Promise'

Vanaf € 9,95

Rubus idaeus 'Schonemann'

Vanaf € 9,95

Rubus idaeus 'Solu Red'

Vanaf € 11,75

Rubus idaeus 'Solu Yellow'

Vanaf € 11,75

Rubus idaeus 'Tulamagic'

Vanaf € 11,75

Rubus idaeus 'Tulameen'

Vanaf € 9,95

Rubus Idaeus Occidentalis 'Autumn Passion'

Vanaf € 11,75

Rubus idaeus is een mooie frambozenstruik genoemd. Er zijn twee duidelijke verschillen frambozenstruiken. Er zijn zomerframbozen en herfstframbozen. De bekendste is de rode framboos met de lekkere zoete (iets zure) vruchten. Daarnaast zijn er ook nog de decoratieve gele frambozen (Rubus 'Fallgold'). Deze vruchten zijn wat zoeter van smaak dan de rode frambozen.

Framboos snoeien
Frambozenstruiken worden vaak tegen draden geleid waar de scheuten tegenaan worden gebonden. Ieder jaar verschijnen nieuwe vruchtdragende scheuten uit de grond. De oude scheuten worden jaarlijks weggesnoeid wanneer de jonge scheuten ongeveer 30 cm hoog zijn. De framboos draagt op de scheuten die hij dat jaar zet ook zijn vruchten. Er zijn een paar soorten die ook op oudere takken vruchtdragen. De bloei van zomer frambozenplanten valt in mei-juni, die van de herfst frambozenplant in juli. Beide soorten zijn zelfbestuivend en kunnen goed alleen staan. Na de oogst kunnen de wilde uitlopers van de herfst frambozen worden weg gesnoeid. De zomerframboos kan helemaal worden teruggesnoeit, zodat de plant gestimuleerd wordt nieuwe jonge lopers te zetten.

Planten van frambozenstruiken
Frambozen staan het liefst op een zonnige plaats, maar in halfschaduw groeien ze ook nog redelijk goed. Frambozen houden van een lichtzure grond die ook humusrijk moet zijn. Deze humusrijke grond is namelijk goed vochtvasthoudend, maar ook vochtdoorlatend bij een overvloed van regen. Dit is ideaal omdat een framboos oppervlakkig wortelt en gevoelig is voor wortelrot. Plant uw framboos daarom in turf grond. Te kalkrijke grond geeft meer kans op ziekten. De planten krijgen in het voorjaar graag een beetje extra bemesting. Meer informatie en video over de framboosstruiken>