Mediterrane Potgrond

Geschikt voor Mediterrane planten en Palmen
Maat (cm) Per m2 Pot / Kluit prijs Aantal
40 liter
minus plus
Extra accessoires
Komt u er niet uit?
Wanneer u een mail stuurt naar info@tuinplant.nl, krijgt u binnen 1 werkdag reactie.
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Planten uit de landen rondom de Middellandse zee zijn erg geliefd bij veel tuinliefhebbers. Door de uitstraling en de sfeer van deze planten roepen ze vaak een vakantiegevoel op. Mediterrane planten stellen hoge eisen aan de potgrond waar ze in staan. Immers ze groeien langzaam en staan vaak langer in dezelfde pot of kuip. Het is daarom belangrijk dat de potgrond luchtig blijft. Bovendien bevat deze potgrond de juiste bestanddelen voor een optimale waterhuishouding.
Waarvoor is deze geschikt: Mediterrane Potgrond kan worden gebruikt voor palmen, olijven, vijgen, citrus-achtige en andere Mediterrane planten. Waarvoor niet geschikt: Niet gebruiken voor zuurminnende planten.
Eigenschappen: In Mediterrane Potgrond worden de beste veensoorten gemengd met kokosgruis tot een optimaal groeimedium. Klei is toegevoegd voor een betere waterhuishouding. Om de juiste pH-waarde te bereiken wordt kalk toegevoegd. Voedingsstoffen komen van een speciale NPK meststof met sporenelementen, voldoende voeding voor de eerste 6 weken. Bovendien is er voor de eerste zes maanden een organische bemesting meegegeven. Aan Mediterrane Potgrond is RhizoPlus toegevoegd. Hoewel dit product een meststof bevat zal het noodzakelijk zijn om na verloop van tijd een bemesting uit te voeren. Dit afhankelijk van de behoefte van uw planten. RhizoPlus is een mengsel van mycorrhiza en andere rhizosphere bacteriën en schimmels. Door de toevoeging van RhizoPlus zal de opname van voedsel en water sneller en makkelijker op gang komen. Bovendien bevordert RhizoPlus het natuurlijk evenwicht.
Beschrijving: Haal de kluit van de plant ui de pot. Verwijder de losse grond. Gebruik alleen schone potten. De nieuwe pot schoonmaken en een poosje in het water zetten. Leg een scherf op het bodemgat, strooi een laagje Mediterrane Potgrond in de pot en zet de plant hierop. Vul tot de rand bij en doe ook wat grond op de kluit. Druk het geheel licht aan. Langs de rand stevig aandrukken. Geef water naar behoefte. Het is aan te bevelen om voor een betere drainage een laag Hydrokorrels onder in de pot aan te brengen.

Verpakking: 40 liter. Gooi de lege plastic zak bij het plastic afval.
Anderen kochten ook
In dezelfde kleur
Komt u er niet uit?
Wanneer u een mail stuurt naar info@tuinplant.nl, krijgt u binnen 1 werkdag reactie.
Neem contact met ons op