Klimplanten

Producten 193-193 van 193
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Wisteria sinensis 'Prolific'

Vanaf € 19,75

Klimplanten voegen niet alleen groen toe aan uw tuin, maar brengen ook hoogte en textuur, waardoor ze een onmisbare aanvulling zijn op elk tuinontwerp. Bij Tuinplant.nl vindt u een uitgebreide selectie van diverse klimplanten die uw tuin kunnen transformeren.

Diverse soorten klimplanten

Er bestaan verschillende soorten klimplanten die elk hun unieke eigenschappen en behoeften hebben.

Zelfhechtende klimplanten

De eerste groep omvat de zelfhechtende klimplanten, zoals de hedera (klimop), klimhortensia en de wilde wingerd. Deze planten hebben geen externe ondersteuning nodig, omdat ze wortels hebben waarmee ze zich hechten aan muren, palen of andere oppervlakken.

Rankende klimplanten

Een tweede groep wordt gevormd door de rankende klimplanten, zoals de clematis, akebia en druiven. Deze planten hebben lange scheuten die met kleine uitlopertjes steun zoeken of zich met hun takken ergens omheen draaien. Ze vereisen enige begeleiding om tegen een muur omhoog te groeien.

Lei klimplanten

Ten slotte zijn er de lei klimplanten, zoals klimrozen, winterjasmijn en vuurdoorn. Deze planten hebben hulp nodig om omhoog te komen en het is raadzaam draden, gaas of een rekje te gebruiken om de planten tegen een muur of schutting te leiden.

Bloeiende pracht

Klimplanten variëren niet alleen in hun groeipatronen, maar ook in hun bloeiwijzen. Sommige klimplanten, zoals de clematis en kamperfoelie, bieden prachtige bloemen die een tuin met kleur en geur verrijken. Bij Tuinplant.nl vindt u diverse bloeiende klimplanten die uw tuin gedurende het seizoen een kleurrijke uitstraling geven.

Groenblijvende klimplanten

Voor wie het hele jaar door van groen wil genieten, zijn groenblijvende klimplanten de ideale keuze. Hedera soorten, Lonicera Henryi (kamperfoelie) en Clematis armandii behouden hun blad, zelfs in de wintermaanden. Deze planten zorgen voor een blijvende groene aanblik, waardoor uw tuin het hele jaar door aantrekkelijk blijft.

Verzorgingstips

Het succes van klimplanten in uw tuin hangt af van de juiste verzorging. Zorg ervoor dat je de specifieke behoeften van elke klimplant begrijpt, inclusief de ideale standplaats, bodemtype en waterbehoefte. Het gebruik van klimplantenvoeding in het seizoen bevordert een gezonde groei en overvloedige bloei.

Klimplanten kunnen ook worden gesnoeid om hun vorm te behouden en de bloei te stimuleren. Bekijk per klimplant hoe u het beste kunt snoeien. 

Klimplanten kopen bij Tuinplant.nl!

Uw tuin ook laten bloeien met prachtige klimplanten? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijgt u gewoon een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd. Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht heeft u uw bestelling binnen 10 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!