Passiebloem

Geen producten gevonden voor deze selectie.

De passiebloem (Passiflora) is een bladverliezende klimplant die hoort tot de passiebloemenfamilie. De passiebloem bloeit in een lange periode van mei tot en met september met mooie uitbundige stervormige bloemen.

Soorten passiebloem
Deze klimplant is in veel verschillende kleuren te verkrijgen, zoals de blauwe passiebloem (Passiflora caerulea), de roze (Passiflora victoria) en de witte (Passiflora Constance Elliott). Na de bloei vormt de passiebloem zijn vruchten. Het blad heeft een mooie groene kleur, de vorm van het blad is per soort weer verschillend. De meeste soorten komen van nature uit Zuid-Amerika, een enkel soort komt uit China of Australia.

Passiflora in de winter
De passiebloem is niet goed winterhard. Er wordt er dan ook veel voor gekozen om de plant in een pot te houden op balkon of terras. Waar de passiebloem een mooi aandachtspunt is in het seizoen. In de winter kunnen deze potten ook weer makkelijk naar binnen worden gezet. Staat de passiebloem toch in de volle grond, plaats hem dan op een zonnige licht beschutte plaats. Als het begint te vriezen is het verstandig om de voet van de plant goed in te pakken met stro of een ander beschermend materiaal. Deze planten in de volle grond vriezen vaak een heel stuk in en worden zo door de natuur gesnoeid. Haal na de winter alle ingevroren takken eraf tot op ongeveer 1.5 meter. Van daar uit zal de plant weer mooi uitlopen. Er bestaat altijd de kans dat een passiebloem in de volle grond helemaal bevriest en dus afsterft.

Passiebloem snoeien
De planten in de pot kunt u in het voorjaar ook weer een stuk terug snoeien. Liever niet te veel. Dit kan er voor zorgen dat de plant niet of nauwelijks bloeit. Het is dus beter om door het hele seizoen licht te snoeien dan in een keer heel fors. Op deze manier kan de plant mooi in model gehouden worden. Deze planten houden van een mooie losse structuur grond waar in de bloeiperiode goed vocht in wordt opgeslagen. Gebruik dus goede aanplantgrond bij het planten van deze bijzondere klimplant.