Klimroos

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Klimrozen zijn prachtige uitbundig bloeiende klimplanten. De klimroos kan tegen een schutting of pergola geplaatst worden. De klimrozen staan bekend om de heerlijke geuren en de vele kleuren. Klimrozen klimmen niet vanzelf zoals een Hedera of een Clematis. Deze mooie klimmers moeten worden aangebonden en begeleid. Plaats dus altijd een rekje, pergola of tuinboog waar de klimroos overheen geleid kan worden.

Klimrozen snoeien
Deze rozen worden na de bloei in de zomer gesnoeid. Deze soorten zetten dan nog nieuwe takken om het volgende jaar weer uitbundig te kunnen bloeien. Daarnaast zijn er ook nog de doorbloeiende klimrozen. Bij deze rozen wordt gedurende het hele seizoen de uitgebloeide bloemen eruit gesnoeid. Snoei de tak terug tot op zijn eerste 5 tallige blad. Snoei de tak door net boven een oog. Op dit oog zal de roos snel weer uitlopen en nieuwe bloemen vormen. Deze rozen worden gesnoeid in het vroege voorjaar net na de vorst. Laat alleen de hoofdtakken staan en snoei de zijtakken op ongeveer 20 cm van deze hoofdtak terug. Zorg er voor dat de hoofdtakken vanaf het begin ruim uit elkaar staan en zo niet met elkaar kunnen vergroeien.

Klimrozen bemesten
Om een goede groei en bloei te krijgen is het bemesten van de klimroos ook heel belangrijk. Doe dit minimaal twee keer in het jaar. De eerste keer in het vroege voorjaar (maart) en de tweede keer in het seizoen (juni/juli). De klimroos staat daarnaast het liefst in een goede vochtige luchtige grond. Niet te nat, want dan komen er vaak schimmels in de struik. Gebruik bij het planten van de klimroos rozengrond. Dit zorgt samen met de bestaande grond voor een goede bodemstructuur voor de plant. Mest elk voorjaar en zomer bij met rozenmestMeer informatie en video over klimrozen>