Klimop

12 producten
Sorteer op
Hedera algeriensis 'Gloire de Marengo'

Vanaf € 12,50

Hedera colchica 'Fall Favourite'

Vanaf € 12,75

Hedera colchica 'Sulpher Heart'

Vanaf € 12,50

Vanaf € 1,70

Hedera helix 'Arborescens'
Uitverkocht

Vanaf € 12,95

Hedera helix 'Glacier'

Vanaf € 7,95

Hedera helix 'Goldchild'

Vanaf € 12,50

Hedera helix 'Goldheart'

Vanaf € 12,50

Hedera helix 'Woerner'

Vanaf € 3,25

Hedera hibernica

Vanaf € 1,50

Vanaf € 249,50

Hedera hibernica 'Arbori Compact'
Uitverkocht

Vanaf € 10,50

De veelzijdige klimop (Hedera) is een robuuste klimplant die door zijn onverwoestbaarheid en snelle groei populair is in veel tuinen. Zowel de Algerijnse klimop (Hedera algeriensis) met zijn groot, glanzend blad als de Kaukasische klimop (Hedere colchica), bekend om zijn snelle bedekking, zijn perfecte keuzes voor zowel bodembedekking als het begroeien van muren.

Variëteiten en hun unieke kenmerken

De Algerijnse klimop, met zijn opvallende geelgroene bladranden, en de Kaukasische klimop, met bredere bladeren, bieden beide een uitbundige groene aanwezigheid in uw tuin. De kleinbladige soorten zoals de Hedera helix zijn ideaal voor meer gedetailleerde texturen of voor het creëren van patronen op verticale oppervlakken.

Ecologische voordelen van klimop

Klimop is meer dan alleen een decoratieve plant; het is een vitale bron van voedsel en onderdak voor veel dieren. De plant draagt bij aan biodiversiteit door het bieden van bescherming voor insecten en vogels, vooral tijdens de koudere maanden.

Ideale standplaats en waterbehoeften

Elke klimop heeft zijn eigen voorkeuren qua licht en locatie. Algerijnse klimop gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw, terwijl de Kaukasische klimop robuust genoeg is voor zowel zonnige plekken als de meer schaduwrijke hoeken van uw tuin. Een regelmatige, maar gematigde watergift is belangrijk, met extra aandacht tijdens droge periodes.

Voeding en onderhoud

Voor een gezonde groei heeft klimop regelmatige bemesting nodig. Een organische siertuinmest, twee keer per jaar aangebracht, bevordert de groei en behoudt de levendige kleur van de bladeren.

Snoeiadvies voor optimale groei

Terwijl klimop bekend staat om weinig onderhoud, is snoeien toch belangrijk om de plant in vorm te houden en verhouting te voorkomen. Snoei de Algerijnse klimop in het voor- of najaar om de vorm te behouden en stimuleer nieuwe groei. De Kaukasische klimop kan een meer rigoureuze snoei tolereren als dat nodig is voor ruimtebeheer.

Klimop kopen bij Tuinplant.nl!

Op zoek naar klimop of naar andere klimplanten? Bij Tuinplant.nl vindt u een uitgebreide selectie. Met onze exclusieve groeigarantie kunt u met vertrouwen kiezen: als uw plant binnen 3 maanden niet aangeslagen is, krijgt u een nieuwe plant! Zoekt u naar deskundig advies? Ons team van specialisten staat voor u klaar om u te helpen met het kiezen, planten en verzorgen van uw nieuwe groene aanwinsten. Met onze jarenlange ervaring en liefde voor planten hebben we al duizenden klanten naar volle tevredenheid geholpen. Wilt u meer weten over onze bezorgopties en levertijden? Afhankelijk van uw bestelling kunt u uw klimop meestal binnen 10 werkdagen verwachten. En bezoek ons zeker eens in ons sfeervolle tuincentrum in Nunspeet, waar we samen uw visie van een weelderige oase kunnen verwezenlijken!