Klimhortensia

8 producten
Sorteer op
Hydrangea anomala petiolaris

Vanaf € 9,95

Hydrangea anomale glabra 'Crug Coral'

Vanaf € 13,75

Hydrangea petiolaris 'Miranda'
Uitverkocht

Vanaf € 13,75

Hydrangea petiolaris 'Silver Lining'

Vanaf € 13,75

Schizophragma hydrangeoides 'Moonlight'

Vanaf € 18,75

Pileostegia viburnoides

Vanaf € 13,75

Schizophragma hydrangeoides 'Angel Wings'

Vanaf € 15,50

Schizophragma hydrangeoides 'Roseum'

Vanaf € 13,75

Stel u eens een schaduwrijk hoekje in uw tuin voor, dat voorheen een vergeten en saaie plek was. Nu, met de prachtige klimhortensia (hydrangea petiolaris), kunt u van deze plek een groen paradijs maken. Omdat we bij Tuinplant.nl dol zijn op deze prachtige klimhortensia, vertellen we u graag alles wat u moet weten over deze schaduwliefhebber, van hun betoverende uiterlijk tot hun verzorging en toepassingen.

Zo ziet de hydrangea petiolaris eruit

De klimhortensia staat bekend om zijn opvallende, donkergroene bladeren en klimmende gewoonten. In de zomermaanden kunt u genieten van weelderige, witte bloemen die een vleugje elegantie aan uw tuin toevoegen.

Deze klimplant groeit in de schaduw

Klimhortensia's voelen zich thuis in de schaduw. Ze gedijen het beste op een plekje met gefilterd licht of ochtendzon, weg van de intense middaghitte. Deze klimplant is redelijk flexibel als het gaat om bodemsoorten, maar ze geven de voorkeur aan ruim water en zure grond. Het planten van deze schaduwliefhebber in de herfst of lente is ideaal voor een goede start.

Bloeiduur klimhortensia

De klimhortensia begint meestal te bloeien in de zomer, met prachtige witte bloemschermen die uw tuin sieren. Deze bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en de variëteit. Het langdurige bloeiseizoen maakt deze plant des te aantrekkelijker.

Makkelijk te onderhouden

Een van de voordelen van de klimhortensia is dat hij vrij gemakkelijk te onderhouden is. Snoeien is meestal niet nodig, maar als je de vorm wilt beheersen, kun je in het najaar na de bloei wat takken terugsnoeien. Zorg ervoor dat u dode of beschadigde takken verwijdert om de gezondheid van de plant te behouden.

Prachtig te combineren

Klimhortensia's zijn veelzijdige planten die zowel in de tuin als tegen muren en schuttingen kunnen worden gekweekt. Ze voegen elegantie toe aan elke schaduwrijke hoek. Combineer ze met andere schaduwminnende planten zoals varens, Helleborus en Hosta's voor een prachtige schaduwtuin.

Klimhortensia kopen bij Tuinplant.nl!

Klaar om uw tuin te laten bloeien met de prachtige klimhortensia? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijg u een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd. Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht is uw bestelling binnen 2 tot 7 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!