Groenblijvende klimplanten

Producten 1-24 van 26
Sorteer op
Ceanothus 'Concha'

Vanaf € 10,95

Clematis armandii

Vanaf € 12,95

Clematis armandii 'Apple Blossom'
Uitverkocht

Vanaf € 25,95

Clematis forsteri Joe
Uitverkocht

Vanaf € 9,95

Clematis forsteri Pixie
Uitverkocht

Vanaf € 15,75

Clematis viticella 'Polish Spirit'

Vanaf € 7,95

Hedera algeriensis 'Gloire de Marengo'

Vanaf € 12,50

Hedera colchica 'Sulpher Heart'

Vanaf € 12,50

Vanaf € 1,70

Hedera helix 'Glacier'

Vanaf € 7,95

Hedera helix 'Goldchild'

Vanaf € 12,50

Hedera helix 'Goldheart'

Vanaf € 12,50

Hedera helix 'Woerner'

Vanaf € 3,25

Hedera hibernica

Vanaf € 1,50

Vanaf € 249,50

Vanaf € 7,95

Lonicera henryi ‘Copper Beauty’

Vanaf € 11,95

Pileostegia viburnoides

Vanaf € 13,75

Pyracantha 'Golden Charmer'

Vanaf € 7,95

Pyracantha 'Mohave'

Vanaf € 10,50

Pyracantha 'Orange Charmer'

Vanaf € 10,50

Pyracantha 'Soleil d'Or'

Vanaf € 7,95

Pyracantha coccinea 'Red Column'

Vanaf € 7,95

Trachelospermum ‘Pink Air’

Vanaf € 19,75

Bladhoudende of groenblijvende klimplanten zijn het hele jaar door groen. Zo heeft u ook in de winter een mooie groene wand of pergola! Onder deze klimplanten zijn ook mooie bloeiers. Bij alle soorten klimplanten komen wel groenblijvende soorten voor. Vooral in de winter geven deze groenblijvende klimplanten karakter aan de tuin, want de meeste struiken en bomen zijn dan kaal. De groenblijvende klimplanten geven dan hoogte en diepte in de tuin.

Groenblijvende klimop
Ook bieden deze groenblijvende klimplanten bescherming aan de vogels in de tuin. In het broedseizoen nestelen de vogels hier dan ook graag in. Iedereen kent wel de groenblijvende klimop (Hedera), deze klimmer komt voor in veel verschillende soorten. Ze zijn er met groot donkergroen blad, zoals de Hedera hibernica tot soorten met klein bont blad zoals de Hedera helix 'Goldchild' en de hedera 'Gloire de Marengo'. De hedera vormt een dichte muur van bladeren en kan zo bepaalde ‘lelijke’ dingen in de tuin compleet bedekken zoals een lange blinde muur.

Soorten wintergroene klimplanten
Een ander voorbeeld is de heerlijk geurende kamperfoelie. Deze klimmer groeit wat losser, maar geeft in het seizoen ook nog eens prachtige bloemen, zoals de Lonicera henryi. De Clematis ‘Armandii’ is een mooie bosrank met witte bloemen die ook groen blijft of de roze bloeiende Clematis ‘Apple Blossom’. Ook een opvallende groenblijvende klimplant is de Trachelospermum jasminoides. Deze Toscaanse jasmijn bloeit van mei tot en met september met talloze sneeuwwitte, stervormige bloemetjes. Deze is er ook in de roze variant, de Trachelospermum ‘Pink Air’. De vuurdoorn klimplant heeft doornen en is ook geschikt voor een afscheiding. Hier komen rode, oranje of gele besjes aan. De Amerikaanse sering (Ceanothus Concha) is een prachtige groenblijvende klimplant met felle paarse bloemen in de zomer!

Klimplanten planten
Ieder soort vraagt weer zijn eigen verzorging en standplaats. Het is dus wel aan te raden om hier goed naar te kijken. Een groenblijvende klimplant op de verkeerde plaats, kan geen bloei geven. Gebruik wel bij deze planten aanplantgrond en voor een goede start. U kunt klimplanten snoeienMeer informatie en video over klimplanten>