Clematis

Producten 1-24 van 53
Sorteer op
Clematis 'Arabella'

Vanaf € 11,95

Clematis 'Barbara Jackman'

Vanaf € 11,95

Clematis ‘Blue Angel’

Vanaf € 7,95

Clematis 'Blue Light'

Vanaf € 14,95

Clematis 'Comtesse de Bouchaud'

Vanaf € 11,95

Clematis 'Destiny'

Vanaf € 7,95

Clematis 'Dr. Ruppel'

Vanaf € 11,95

Clematis 'Early Sensation'
Uitverkocht

Vanaf € 9,95

Clematis 'Ernest Markham'

Vanaf € 7,95

Clematis 'Etoile Violette'

Vanaf € 11,95

Clematis 'Gladys Picard'

Vanaf € 7,95

Clematis 'Hagley Hybrid'

Vanaf € 7,95

Clematis 'Jackmanii'

Vanaf € 11,95

Clematis 'Madame Le Coultre'

Vanaf € 7,95

Clematis 'Margaret Hunt'

Vanaf € 7,95

Clematis 'Miss Bateman'

Vanaf € 7,95

Clematis 'Mrs. N. Thompson'

Vanaf € 11,95

Clematis 'Mrs.Cholmondeley'

Vanaf € 11,95

Clematis 'Multi Blue'

Vanaf € 7,95

Clematis 'Multi Pink'

Vanaf € 14,95

Clematis 'Nelly Moser'

Vanaf € 7,95

Clematis 'Niobe'

Vanaf € 11,95

Clematis 'Paul Farges'

Vanaf € 9,95

Clematis 'Pernille'
Uitverkocht

Vanaf € 14,95

De Clematis wordt ook wel bosrank genoemd. Dit is een prachtige klimplant die behoort tot de ranonkelfamilie. Er zijn veel verschillende soorten die over het algemeen snelgroeiend en rijk bloeiend zijn in vele kleuren. De clematis soorten bloeien over verschillende periodes in het jaar. Voor elk seizoen en iedere tuin is er dus wel een geschikt soort te vinden. Daarom zijn deze klimplanten in te delen over drie groepen.

Soorten clematis
De eerste groep van deze klimplanten die onder deze groep vallen bloeit in de periode van maart tot mei. Een aantal voorbeelden hiervan zijn de groenblijvende Clematis ‘Armandii’ soorten, vroegbloeier Clematis montana en de mooie Clematis ‘Alpina’. De tweede groep van deze klimplanten vallen alle grootbloemige clematissen, die in de vroege zomer bloeien van mei tot juni. Een aantal voorbeelden hiervan zijn de blauwe Clematis ‘Multi Blue’, de roze bloeiende Clematis ‘Nelly Moser’ en paars bloeiende Clematis ‘The President’. In de derde en laatste groep vallen alle laatbloeiende clematissen. De bloeiperiode van deze clematissen ligt tussen begin juli tot eind september. Een aantal voorbeelden van deze groep zijn de paars bloeiende Clematis ‘Etoile Violette’ en Clematis ‘Jackmanii’.

Clematis planten 
Eigenlijk staan alle soorten clematis graag in de volle zon tot halve schaduw in een vochtige goed doorlatende grond. De bloeiperiode en de hoogte zijn dus afhankelijk van de soort. De meeste soorten bosranken zijn bladverliezend. Er zijn een paar soorten die in de winter hun blad vasthouden. Een aantal voorbeelden hiervan zijn de roze bloeiende Clematis ‘Apple Blossom', de wit bloeiende Clematis ‘Armandii’.

Clematis snoeien
De snoei van de soorten is echt afhankelijk van de bloeiperiode. Over het algemeen wordt er gesnoeid na de bloei. Behalve bij de late bloeiers die snoei je pas in het voorjaar in verband met kans op invriezen. Wordt de plant te groot pas dan een vorse snoei toe in het voorjaar na de vorst. De Clematis zal dan waarschijnlijk wel minder uitbundig bloeien. Gebruik bij het planten tuinplantengrond om zo de eerste groei te stimuleren. Geef de planten in het voorjaar en in het seizoen eventueel wat extra klimplantenvoeding voor een goede groei en bloei. U kunt klimplanten snoeien.