Blauwe regen

4 producten
Sorteer op
Wisteria floribunda 'Alba'

Vanaf € 19,75

Wisteria floribunda 'Rosea'

Vanaf € 19,75

Wisteria sinensis

Vanaf € 19,75

Wisteria sinensis 'Prolific'

Vanaf € 19,75

De blauwe regen (Wisteria), een prachtige klimplant uit de vlinderbloemfamilie, betovert met zijn weelderige bloementrossen in de kleuren blauw, roze en wit die verschijnen in april-mei. Deze betoverende klimplant staat bekend om zijn lange bloementrossen en heerlijke geur, waardoor het een populaire keuze is voor tuinliefhebbers.

Variëteit van blauwe regen

Er zijn twee hoofdsoorten blauwe regen: de Wisteria floribunda en de Wisteria sinsensis. Het opmerkelijke verschil tussen deze twee ligt in hun groeipatronen. Terwijl de Wisteria floribunda van rechts naar links groeit, volgt de Wisteria sinensis een tegen de klok in gerichte groei, van links naar rechts. De Wisteria sinensis wordt vaak gekozen vanwege zijn vroegere bloei en geurige bloemen. Deze snelgroeiende klimplant slingert zijn twijgen sierlijk rond allerlei structuren en voegt een charmant element toe aan elke buitenruimte.

Wisteria planten

Bij het planten van een blauwe regen is het belangrijk om rekening te houden met de kracht die de plant op latere leeftijd kan uitoefenen. Plaats de blauwe regen niet tegen een kunststof regenpijp of ander zacht object, aangezien de plant op latere leeftijd schade kan veroorzaken. Een stevig object, zoals pergola, is een ideale ondersteuning. Een visueel indrukwekkend effect kan worden bereikt door enkele ranken langs de gevel van je huis of tuinhuis te leiden. Blauwe regenplanten gedijen het beste in een humusrijke en vochthoudende grond en houden van minimaal 5 uur zonlicht per dag.

Onderhoud en snoei van blauwe regen

Voor een gezonde ontwikkeling van oudere blauwe regenplanten is snoeien essentieel. Voer een paar snoeibeurten uit vóór en na de uitbundige voorjaarsbloei en nogmaals na de tweede bloei, waarbij je terugsnoeit op 40 à 50 cm van de hoofdranken. Laat aan de hoofdrank nieuwe zijtakken doorgroeien die in het voorjaar voor de eerste bloei opnieuw gesnoeid kunnen worden. In februari snoei je de zijtakken terug tot op 2 of 3 ogen van de hoofdrank. Dit proces resulteert in uitbundige bloemen in mei, waardoor de blauwe regen zijn pracht tentoonspreidt.

Blauwe regen kopen bij Tuinplant.nl!

Blauwe regen plaatsen in uw tuin? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijgt u gewoon een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd.

Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht heeft u uw bestelling binnen 10 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!