Klimplanten

Producten 1-24 van 145
Sorteer op
Akebia Quinata

Vanaf € 9,95

Campsis radicans

Vanaf € 14,25

Campsis radicans 'Flava'

Vanaf € 14,25

Campsis tagliabuana 'Madame Galen'

Vanaf € 14,25

Ceanothus 'Concha'

Vanaf € 10,95

Clematis 'Arabella'

Vanaf € 11,95

Clematis 'Barbara Jackman'

Vanaf € 11,95

Clematis ‘Blue Angel’

Vanaf € 7,95

Clematis 'Blue Light'

Vanaf € 14,95

Clematis 'Comtesse de Bouchaud'

Vanaf € 11,95

Clematis 'Destiny'

Vanaf € 7,95

Clematis 'Dr. Ruppel'

Vanaf € 11,95

Clematis 'Early Sensation'
Uitverkocht

Vanaf € 9,95

Clematis 'Ernest Markham'

Vanaf € 7,95

Clematis 'Etoile Violette'

Vanaf € 11,95

Clematis 'Gladys Picard'

Vanaf € 7,95

Clematis 'Hagley Hybrid'

Vanaf € 7,95

Clematis 'Jackmanii'

Vanaf € 11,95

Clematis 'Madame Le Coultre'

Vanaf € 7,95

Clematis 'Margaret Hunt'

Vanaf € 7,95

Clematis 'Miss Bateman'

Vanaf € 7,95

Clematis 'Mrs. N. Thompson'

Vanaf € 11,95

Clematis 'Mrs.Cholmondeley'

Vanaf € 11,95

Clematis 'Multi Blue'

Vanaf € 7,95

Klimplanten vormen een natuurlijk tapijt dat de tuin sierlijk bedekt. Met hun variëteit aan vormen, maten en bloeiperiodes bieden ze een mooie én ecologische meerwaarde. Door middel van klimplaten creëren verticale functionele tuinen.

Duurzame teelt van klimplanten

Bij een milieubewuste teelt staat het welzijn van zowel de klimplant als zijn omgeving centraal. Vermijd het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en focus op natuurlijke beschermingsmethoden. Goede schimmels zoals mycorrhiza versterken de wortelgroei en weerbaarheid van klimplanten. Een verscheidenheid aan bloeiende klimplanten trekt natuurlijke vijanden aan die de plaaginsecten in toom houden. Zo zorgt een combinatie van klimplanten met bloemen voor een natuurlijke balans.

Combinaties van klimplanten

Voor een tuin die het hele jaar door bloeit, combineert u klimplanten die op verschillende momenten bloeien. Een vroege bloeier zoals Clematis armandii kan gecombineerd worden met het late bloeien van de Passieflora. Dit zorgt ervoor dat u van de lente tot de herfst van bloemen kunt genieten. Groenblijvende klimplant soorten zoals Hedera helix zorgen voor groen in de wintermaanden.

Aanplant- en verzorgingstips voor klimplanten

Voor de aanplant kiest u de juiste grondsoorten die passen bij de specifieke behoeften van uw klimplanten. Voeg organisch materiaal toe aan de grond om de waterretentie te verbeteren en de groei te stimuleren. Regelmatige bemesting met specifieke klimplantenvoeding ondersteunt de bloei en gezondheid van uw klimplanten. Het snoeien hangt af van de soort; terwijl sommige klimplanten zoals de snelgroeiende Clematis montana nauwelijks snoei nodig hebben, vereisen anderen zoals Wisteria een meer gestructureerde aanpak.

Schaduwminnende klimplanten

Klimplanten die in schaduwrijke delen van de tuin groeien, zoals Lonicera henryi, bieden een rustgevend groen scherm en bloeien zelfs met beperkt zonlicht. Deze snelgroeiende klimplant soorten passen perfect bij de serene atmosfeer van een beschaduwde leeshoek of tuinpad.

Eetbare klimplanten

Eetbare klimplanten zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de tong. Kiwi’s, druiven en passiefruit brengen een nieuwe dimensie in de tuin door hun smakelijke vruchten. Deze klimplanten met bloemen zijn een dubbele winst voor de tuinier; ze bieden pracht en praal terwijl ze ook nog eens bijdragen aan de zelfvoorzienendheid van de tuin.

Inspiratie voor tuinontwerpen met klimplanten

Klimplanten zijn veelzijdig inzetbaar in het tuinontwerp. Met hun hulp transformeer je een eenvoudige muur tot een levend kunstwerk of maken we van een pergola een geurige ontmoetingsplek. De variëteit aan bloeiende klimplanten, van de flamboyante Bougainvillea tot de ingetogenheid van de Trachelospermum jasminoides, biedt onbegrensde creatieve mogelijkheid.

Wintergroene klimplanten

Groenblijvende klimplant soorten zoals de Toscaanse jasmijn (Trachelospermum jasminoides) of de altijdgroene Clematis armandii bieden jaarrond een groen decor. Deze klimplanten vragen om een zorgvuldige keuze in standplaats en een weloverwogen snoeiplan, maar de beloning is een tuin die nooit aan charme inboet.

Klimplanten kopen bij Tuinplant.nl!

Bent u gereed om een nieuwe dimensie aan uw tuin te geven met prachtige klimplanten? Bij Tuinplant.nl vindt u een uitgebreide selectie. Met onze exclusieve groeigarantie kunt u met vertrouwen kiezen: als uw plant binnen 3 maanden niet aangeslagen is, krijgt u een nieuwe plant! Zoekt u naar deskundig advies? Ons team van specialisten staat voor u klaar om u te helpen met het kiezen, planten en verzorgen van uw nieuwe groene aanwinsten. Met onze jarenlange ervaring en liefde voor planten hebben we al duizenden klanten naar volle tevredenheid geholpen. WIlt u meer weten over onze bezorgopties en levertijden? Afhankelijk van uw bestelling kunt u uw klimplanten meestal binnen 2 tot 7 werkdagen verwachten. En bezoek ons zeker eens in ons sfeervolle tuincentrum in Nunspeet, waar we samen uw visie van een weelderige oase kunnen verwezenlijken!