Japanse esdoorn

Acer palmatum 'Shishigashira'
Maat (cm) Per m2 Pot / Kluit prijs Aantal
30-40 1 C3
vanaf 4 stuks (7.50% korting) vanaf 7 stuks (12.50% korting) vanaf 11 stuks (20.00% korting)
Extra accessoires
Komt u er niet uit?
Wanneer u een mail stuurt naar info@tuinplant.nl, krijgt u binnen 1 werkdag reactie.
Neem contact met ons op
Snel naar
Meer informatie
Groenblijvend Nee
Max. hoogte 200-500 cm
Kleur Geel
Standplaats Halfschaduw, Zon
Bloeitijd Mei
Max. hoogte 250cm
Groeiwijze Breed / verspreid, Opgaand
Grondsoort Doorlatende grond, Humus, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
Vochtigheid Normaal
Bladkleur Geel, Groen, Rood
Bloeiseizoen Voorjaarsbloeiers
Details

De Acer palmatum ‘Shishigashira’, ook bekend als Japanse esdoorn, is een mooie bladverliezende heester. Deze sierheester groeit langzaam en is daarom zeer geschikt voor de kleine tuin. In de meeste tuinen zal de Acer palmatum ‘Shishigashira’ niet hoger worden dan 2 à 3 meter. De Acer palmatum ‘Shishigashira’ wordt net zo breed als hij hoog is.
Het blad van de Acer palmatum ‘Shishigashira’ is diep ingesneden en groen van kleur. Wat opvallend is aan deze cultivar, is dat het blad gekruld is. In de herfst kleurt het blad naar geel/oranje/rood. Rond april bloeit de Acer palmatum ‘Shishigashira’ met onopvallende rode bloemetjes.
De plant is goed winterhard en overleeft de winters dus probleemloos. Bij vorst of koude wind in het voorjaar kunnen de jonge blaadjes doodgaan, maar dan komen er binnen een aantal weken weer nieuwe blaadjes aan de plant.
De Acer palmatum ‘Shishigashira’ kan in de (na-)zomer gesnoeid worden, als u de kroon kleiner wilt houden of wilt uitdunnen.
Een beschutte plek in de zon of halfschaduw en een voedselrijke bodem hebben de voorkeur van de Acer palmatum ‘Shishigashira’. Bij het aanplanten adviseren wij om tuinturf of aanplantgrond zuurminnend te gebruiken voor de beste start.

Er zijn ruim 200 verschillende varianten van de Acer palmatum, waarvan wij een mooie selectie in ons assortiment hebben.  

 

Anderen kochten ook
In dezelfde kleur
Komt u er niet uit?
Wanneer u een mail stuurt naar info@tuinplant.nl, krijgt u binnen 1 werkdag reactie.
Neem contact met ons op