Japanse Azalea

Azalea japonica 'Silver Queen'
Maat (cm) Per m2 Pot / Kluit prijs Aantal
20-25 3 C2
minus plus
25-30 3 C4
minus plus
vanaf 4 stuks (7.50% korting) vanaf 7 stuks (12.50% korting) vanaf 11 stuks (20.00% korting)
Komt u er niet uit?
Wanneer u een mail stuurt naar info@tuinplant.nl, krijgt u binnen 1 werkdag reactie.
Neem contact met ons op
Snel naar
Meer informatie
Groenblijvend Ja
Max. hoogte 50-100 cm
Kleur Groen, Roze, Wit, Zilver
Standplaats Halfschaduw, Zon
Bloeitijd April, Mei
Max. hoogte 70cm
Groeiwijze Bodembedekkend, Compact
Grondsoort Doorlatende grond, Humus, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zure grond
Vochtigheid Normaal
Bladkleur Bont
Bloeiseizoen Voorjaarsbloeiers
Details

De Azalea Japonica 'Silver Queen' is een bladhoudende sierheester die tot het geslacht van de Rhododendrons behoort. In Nederland is de plant ook bekend als Japanse azalea.
De Azalea Japonica 'Silver Queen' is een laagblijvende, bodembedekkende heester die maximaal 70 cm hoog en breed wordt. De plant heeft klein donkergroen blad met een zilverwitte rand en bloeit van april tot mei uitbundig met trechtervormige, roze bloemen.
Azalea's voelen zich, in tegenstelling tot Rhododendrons, wel thuis in de zon. Halfschaduw is ook een prima plaats. Azalea's houden van een vochtige, zure, humusrijke bodem. Gebruik daarom bij het planten aanplantgrond voor zuurminnende planten, of combineer aanplantgrond met flink wat tuinturf. Strooi ieder voorjaar ook wat turf rond de plant om de bodem zuur te zouden.
Snoeien van de Azalea Japonica 'Silver Queen' is niet nodig, maar kan wel als u de plant compacter wilt houden. Doe dit dan na de bloei, eind juni-juli of aan het einde van de winter. Snoei alleen jonge takken terug.
De Azalea Japonica 'Silver Queen' is goed winterhard. 

De Azalea 'Silver Queen' is een laagblijvende, bodembedekkende sierheester met opvallend bont blad. Deze Japanse Azalea heeft een compacte groeiwijze en kan tot 70cm hoog worden. In de maand mei bloeit de Azalea 'Silver Queen' rijkelijk met mooie roze bloemen. Deze sierheester is winterhard en groenblijvend en daarom een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De Japanse Azalea komt het beste tot zijn recht in groepen in een border als bodembedekker, maar doet het ook prima als solitair in een pot op het balkon of het terras. De Azalea 'Silver Queen' gedijt het beste op zure, droge tot vochthoudende grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Tuinturf gebruiken.

Komt u er niet uit?
Wanneer u een mail stuurt naar info@tuinplant.nl, krijgt u binnen 1 werkdag reactie.
Neem contact met ons op