Japanse Azalea

Azalea japonica 'Geisha Purple'
Maat (cm) Per m2 Pot / Kluit prijs Aantal
20-25 3 C2
vanaf 4 stuks (7.50% korting) vanaf 7 stuks (12.50% korting) vanaf 11 stuks (20.00% korting)
Extra accessoires
Komt u er niet uit?
Wanneer u een mail stuurt naar info@tuinplant.nl, krijgt u binnen 1 werkdag reactie.
Neem contact met ons op
Snel naar
Meer informatie
Groenblijvend Ja
Max. hoogte 25-50 cm
Kleur Groen, Paars, Roze
Standplaats Halfschaduw, Zon
Bloeitijd April, Mei
Max. hoogte 50cm
Groeiwijze Bodembedekkend, Compact
Grondsoort Doorlatende grond, Humus, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zure grond
Vochtigheid Normaal
Bladkleur Groen
Bloeiseizoen Voorjaarsbloeiers
Details

De Azalea Japonica 'Geisha Purple' is een bladhoudende sierheester die tot het geslacht van de Rhododendrons behoort. In Nederland is de plant ook bekend als Japanse azalea.
De Azalea Japonica 'Geisha Purple' is een laagblijvende, bodembedekkende heester die maximaal 50 cm hoog en breed wordt. De plant heeft klein donkergroen blad en bloeit van april tot mei uitbundig met trechtervormige, paarsroze bloemen.
Azalea's voelen zich, in tegenstelling tot Rhododendrons, wel thuis in de zon. Halfschaduw is ook een prima plaats. Azalea's houden van een vochtige, zure, humusrijke bodem. Gebruik daarom bij het planten aanplantgrond voor zuurminnende planten, of combineer aanplantgrond met flink wat tuinturf. Strooi ieder voorjaar ook wat turf rond de plant om de bodem zuur te zouden.
Snoeien van de Azalea Japonica 'Geisha Purple' is niet nodig, maar kan wel als u de plant compacter wilt houden. Doe dit dan na de bloei, eind juni-juli of aan het einde van de winter. Snoei alleen jonge takken terug.
De Azalea Japonica 'Geisha Purple' is goed winterhard. 

De Azalea 'Geisha Purple' is een laagblijvende, bodembedekkende Azalea. Deze Japanse Azalea kan 50cm hoog en 50cm breed worden. Het stevige, glimmende blad is donkergroen van kleur. In mei bloeit de Azalea 'Geisha Purple' rijkelijk met dubbele paarse bloemen. De Azalea 'Geisha Purple' is winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De Japanse Azalea komt het beste tot zijn recht in groepen in de border, maar doet het ook prima als solitair in pot op balkon of terras of als bodembedekker. De Azalea 'Geisha Purple' gedijt het beste op zure, droge tot vochthoudende grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Tuinturf gebruiken.

Anderen kochten ook
In dezelfde kleur
Komt u er niet uit?
Wanneer u een mail stuurt naar info@tuinplant.nl, krijgt u binnen 1 werkdag reactie.
Neem contact met ons op