Japanse Azalea

Azalea japonica 'Fumiko' Roodroze
Maat (cm) Per m2 Pot / Kluit prijs Aantal
20-25 3 C2
minus plus
25-30 3 C4
minus plus
vanaf 4 stuks (7.50% korting) vanaf 7 stuks (12.50% korting) vanaf 11 stuks (20.00% korting)
Extra accessoires
Komt u er niet uit?
Wanneer u een mail stuurt naar info@tuinplant.nl, krijgt u binnen 1 werkdag reactie.
Neem contact met ons op
Snel naar
Meer informatie
Groenblijvend Ja
Max. hoogte 25-50 cm
Kleur Groen, Rood, Roze
Standplaats Halfschaduw, Zon
Bloeitijd April, Mei
Max. hoogte 50cm
Groeiwijze Bodembedekkend, Compact
Grondsoort Doorlatende grond, Humus, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zure grond
Vochtigheid Normaal
Bladkleur Groen
Bloeiseizoen Voorjaarsbloeiers
Details

De Azalea Japonica 'Fumiko' is een bladhoudende sierheester die tot het geslacht van de Rhododendrons behoort. In Nederland is de plant ook bekend als Japanse azalea.
De Azalea Japonica 'Fumiko' is een laagblijvende, bodembedekkende heester die maximaal 50 cm hoog en breed wordt. De plant heeft klein donkergroen blad en bloeit van april tot mei uitbundig met trechtervormige, roodroze bloemen.
Azalea's voelen zich, in tegenstelling tot Rhododendrons, wel thuis in de zon. Halfschaduw is ook een prima plaats. Azalea's houden van een vochtige, zure, humusrijke bodem. Gebruik daarom bij het planten aanplantgrond voor zuurminnende planten, of combineer aanplantgrond met flink wat tuinturf. Strooi ieder voorjaar ook wat turf rond de plant om de bodem zuur te zouden.
Snoeien van de Azalea Japonica 'Fumiko' is niet nodig, maar kan wel als u de plant compacter wilt houden. Doe dit dan na de bloei, eind juni-juli of aan het einde van de winter. Snoei alleen jonge takken terug.
De Azalea Japonica 'Fumiko' is goed winterhard.

De Azalea is een wintergroene, bodembedekkende Azalea. De Azalea is zeer compact en kan ongeveer 50cm hoog worden. Het stevige blad is donkergroen en glanzend. In mei bloeit de Azalea rijkelijk met roodroze bloemen. Deze Azalea is winterhard en groenblijvend en daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De Azalea komt het beste tot zijn recht in groepen in de border als bodembedekker, maar doet het ook prima als solitair in pot op het balkon of het terras. De Azalea gedijt het beste op zure, droge tot vochthoudende grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Tuinturf gebruiken.

Anderen kochten ook
In dezelfde kleur
Komt u er niet uit?
Wanneer u een mail stuurt naar info@tuinplant.nl, krijgt u binnen 1 werkdag reactie.
Neem contact met ons op