Hortensia Blauwmaker

Maakt uw hortensia blauw
Maat (cm) Per m2 Pot / Kluit prijs Aantal
500 gram
minus plus
Extra accessoires
Komt u er niet uit?
Wanneer u een mail stuurt naar info@tuinplant.nl, krijgt u binnen 1 werkdag reactie.
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Hortensia Blauwmaker
Hortensia Blauw zorgt voor de vorming en/of het behoud van een blauwe bloemkleur van hortensia’s.
Waarvoor is deze geschikt: Hortensia Blauw zorgt voor de vorming of het behoud van een blauwe bloemkleur van hortensia’s.
Waarvoor niet geschikt: Alleen toepassen bij blauwe Hortensia’s. Blauwe hortensia’s vragen een zure bodem. Aluin verzuurt de bodem, wat zorgt voor een diepblauwe kleur. Bij blauwe hortensia’s nooit kalk strooien! Kalk maakt de bodem minder zuur, waardoor de bloemen minder blauw zullen kleuren. De toepassing van tuinturf versterkt de werking. Sommige hortensia’s worden niet blauw na het toedienen van Hortensia Blauw. Rode en witte variëteiten kunnen kleurvast zijn en veranderen niet van kleur. Hortensia Blauw toepassen in september omdat dan de knopvorming voor het volgende bloeiseizoen plaatsvindt. Om de werking te versterken, voor een intense blauwe kleur, wordt de behandeling herhaald in het voorjaar.
Eigenschappen: Hortensia Blauw bevat aluminiumsulfaat.
Gebruik: Het aluin volgens onderstaande dosering oplossen in lauw water. Giet de verkregen oplossing bij de plant. Voor een optimale blauwkleuring aluin toepassen in het najaar en in het voorjaar. Bij het planten van hortensia’s in het voorjaar de volledige dosis (najaar+voorjaar) in één keer toedienen. Gebruik het handige maatschepje. 15 gram Hortensia blauw is gelijk aan 15 ml.
Dosering: - September/Oktober: In de volle grond: 10-15 gr/m2 - In potten: 5-10 gr/m2 - Maart: In de volle grond: 10-15 gr/m2 - In potten: 5-10 gr/m2

Anderen kochten ook
In dezelfde kleur
Komt u er niet uit?
Wanneer u een mail stuurt naar info@tuinplant.nl, krijgt u binnen 1 werkdag reactie.
Neem contact met ons op