Wilde roos

8 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Rosa glauca

Vanaf € 9,50

Rosa glauca

Vanaf € 1,70

Rosa nitida

Vanaf € 1,80

Rosa nitida

Vanaf € 9,50

Rosa pimpinellifolia

Vanaf € 9,50

Rosa pimpinellifolia

Vanaf € 1,30

Rosa Rubiginosa

Vanaf € 9,50

Rosa Rubiginosa

Vanaf € 1,30

Wilde Rozen zijn ideale tuinplanten: oersterk, niet veeleisend en onderhoudsarm. Ze bloeien meestal maar één keer, maar wel lang en uitbundig. Na de bloei is het genieten van de gekleurde rozenbottels. Wilde Rozen zijn planten die niet gekruist zijn en zo in de vrije natuur voorkomen. Deze rozen zijn losse, struikvormige groeiers en zijn overwegend voorjaars- of zomerbloeiende planten. Wilde Rozen groeien goed op ongunstige, winderige plekken waar andere planten het slecht uithouden.

Soorten Wilde Roos

Tuinplant.nl verkoopt een aantal soorten Wilde Roos. Neem bijvoorbeeld de Rosa Rubiginosa, een plant welke van nature in Nederland voorkomt. Deze Wilde Roos bloeit uitbundig vanaf juni met heerlijk geurend roze- rode bloemen met een wit hart en prachtige gele stampers. De bloemen trekken veel insecten aan. Na de bloei vormt deze roos zijn rozenbottels waar vogels gek op zijn maar welke ook goed te gebruiken zijn voor consumptie. De Rosa Pimpinellifolia (Duinroos) is één van de vroegst bloeiende Wilde Rozen en bloeit sterk geurende roomwitte bloemen welke een geel hartje hebben. De rozenbottels van deze roos zijn klein en zwart van kleur.

Groei & Bloei

Plaats de Wilde Roos op een zonnige, lichte plaats in uw tuin in voedselrijke niet te zure grond. Door de natuurlijke uitstraling is het niet noodzakelijk de Wilde Roos te snoeien. Eens in de vijf tot acht jaar voldoet al. Wilde Roos kan door zijn stekels goed worden toegepast als natuurlijke omheining en is van half oktober tot half april leverbaar úit de volle grond’ wat aanzienlijk scheelt in de prijs. Aanplanten met Rozengrond.

> Lees meer over wilde botanische rozen bij onze tuintips of lees eens onze blog over de wilde roos.