Viburnum

Producten 1-24 van 45
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Physocarpus opulifolius 'Diable d'or'

Vanaf € 14,95

Physocarpus opulifolius 'Dart's Gold'

Vanaf € 14,95

Physocarpus opulifolius 'Diabolo'

Vanaf € 14,95

Physocarpus opulifolius 'Red Baron'

Vanaf € 14,95

Viburnum 'Eskimo'

Vanaf € 17,25

Viburnum 'Eskimo'

Vanaf € 56,25

Viburnum 'Pragense'

Vanaf € 29,25

Viburnum bodnantense 'Charles Lamont'

Vanaf € 14,95

Viburnum bodnantense 'Dawn'

Vanaf € 14,95

Viburnum burkwoodii

Vanaf € 13,50

Viburnum burkwoodii 'Anne Russell'

Vanaf € 14,95

Viburnum carlcephalum

Vanaf € 17,95

Viburnum carlesii

Vanaf € 18,75

Viburnum carlesii 'Aurora'

Vanaf € 20,95

Viburnum carlesii 'Juddii'

Vanaf € 18,75

Vanaf € 10,50

Viburnum farreri

Vanaf € 17,25

Viburnum globosum 'Jermyns Globe'

Vanaf € 16,25

Viburnum lantana

Vanaf € 1,60

Viburnum lantana

Vanaf € 11,95

Viburnum nudum

Vanaf € 14,95

Viburnum odoratissimum 'Awabuki'

Vanaf € 14,95

Viburnum opulus

Vanaf € 1,50

Viburnum opulus 'Compactum'

Vanaf € 11,25

De sneeuwbal (Viburnum) is een prachtige winterheester met weelderige trossen en bloemetjes. Viburnums bloeien in de winter of het vroege voorjaar en verspreiden een heerlijke geur, wat een ware sensatie toevoegt aan de wintertuin. Vooral wanneer andere planten nog kaal zijn, trekt deze wintergroene heester de aandacht. De bloemen zijn vaak wit of zachtroze en hebben een schermachtige vorm. De kleurrijke bessen variëren van rood tot donkerblauw en voegen extra sierwaarde toe aan de plant in de nazomer of herfst. De bladeren van de Viburnum krijgen in het najaar ook een mooie herfstkleur.

Soorten van de Viburnum

Er zijn verschillende soorten Viburnums die elk hun kenmerken hebben. Hier bespreken we enkele populaire soorten die bij Tuinplant.nl te koop zijn:

  • Gelderse roos (Viburnum opulus): een bekende sneeuwbal die ook als haag geplant kan worden.
  • Het blad van Viburnum burkwoodii ‘Anne Russell’ verkleurt in de herfst naar rood/paars.
  • Viburnum bodnantese ‘Dawn’: in de winter kaal, maar met veel roze bloemetjes op het kale hout in de winter.
  • Viburnum ‘Eskimo’: bloeit met grote witte bollen.
  • Viburnum tinus: een wintergroene soort die twee keer per jaar bloeit, in het voorjaar en een keer in het najaar. Na de bloei ontstaan glanzende blauwe bessen.
  • Viburnum davidii: een kruipende struik met prachtige witte bloemen en blauwe bessen in de winter.
  • Viburnum plicatum: een platopgaande soort die in de breedte groeit, uitbundig bloeit en goed past in kleinere tuinen.

Minimale verzorging, maximale pracht

Deze sneeuwbalplanten vragen over het algemeen weinig verzorging. Ze gedijen goed op vrijwel elke grondsoort en hoeven niet per se gesnoeid te worden. Toch kan een lichte snoei in het voorjaar helpen om de plant compact te houden.

Planten en plaatsing

Viburnums kunnen gedijen in zowel de zon als halfschaduw. Plaats ze bij voorkeur op een licht beschutte, warme plek in de tuin, of een locatie met een beetje schaduw. Als de struik meer vrij staat en blootgesteld wordt aan wind, kan vorstschade optreden in de wintermaanden. Ze kunnen temperaturen tot wel 10 graden onder nul verdragen, maar bij lagere verwachtingen is het verstandig de struiken af te dekken en de stam in de pakken met stro.

Bodemvoorkeur en bemesting

Wat betreft de bodem geven Viburnums de voorkeur aan voedzame, goed doorlatende grond. Bij het planten is het raadzaam om de grond te verrijken met aanplantgrond voor een goede structuur die voeding en vocht vasthoudt. Tijdens het voorjaar kunnen ze worden bemest met organische tuinmest, waarbij na bemesting voldoende water geven belangrijk is om verbranding van oppervlakkige wortels te voorkomen.

Viburnum kopen bij Tuinplant.nl!

Bent u klaar om uw tuin op te fleuren met de prachtige soorten van de Viburnum? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijgt u gewoon een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd. Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht heeft u uw bestelling binnen 10 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!