Thuja

11 producten
Sorteer op
Thuja occidentalis 'Golden Tuffet'

Vanaf € 12,25

Thuja occidentalis 'Danica'

Vanaf € 8,50

Thuja occidentalis 'Fire Chief'

Vanaf € 13,95

Thuja occidentalis 'Golden Globe'

Vanaf € 8,50

Thuja occidentalis 'Holmstrup'

Vanaf € 8,50

Thuja occidentalis 'Little Giant'

Vanaf € 8,50

Thuja occidentalis 'Mr Bowling Ball'

Vanaf € 8,50

Thuja occidentalis 'Rheingold'

Vanaf € 8,50

Thuja occidentalis 'Salland'

Vanaf € 8,50

Thuja occidentalis 'Tiny Tim'

Vanaf € 11,95

Thuja occidentalis 'Yellow Ribbon'

Vanaf € 8,50

De Thuja, ook wel bekend als de Westerse levensboom, is een populaire coniferensoort die in vele tuinen terug te vinden is dankzij zijn aard en aantrekkelijke uiterlijk. Deze veelzijdige plant komt in verschillende vormen en maten en kan zowel als sierplant als erfafscheiding dienen. Of u nu op zoek bent naar een compacte conifeer voor een kleine tuin of een indrukwekkende haag voor privacy, de Thuja biedt tal van mogelijkheden.

Verschillende soorten Thuja

Bij Tuinplant.nl hebben we een uitgebreide collectie Thuja planten, waaronder verschillende soorten van de Thuja occidentalis. Deze soort omvat variëteiten als de ‘Golden Tuffet’ en de ‘Little Giant’. Elk van deze soorten heeft unieke eigenschappen:

  • Thuja occidentalis ‘Tiny Tim’: een compacte, bolvormige Thuja die ideaal is voor kleinere tuinen of als onderdeel van een gemengde border.
  • Thuja occidentalis ‘Danica’: nog een bolvormige variant, bekend om zijn dichte en sierlijke groeiwijze, perfect voor zowel solitair gebruik als deel van een lage haag.
  • Thuja occidentalis ‘Smaragd’: geroemd om zijn smaragdgroene, glanzende naalden en kegelvormige groei, is dit de perfecte keuze voor een formele haag of als een opvallende solitaire plant in de tuin.

Deze soorten Thuja zijn uitermate geschikt om toegepast te worden als erfafscheiding, maar ook individueel zijn ze een verrijking voor elke tuin.

Verzorging en onderhoud van de Thuja

Een Thuja staat graag op een droge tot vochthoudende, lichtzure grond en prefereert een plekje in de zon tot halfschaduw. Voor een optimale groei en gezondheid van uw Thuja, is het van belang de grond bij het planten te verbeteren. Een mengsel van aanplantgrond en tuinturf is aan te raden om een goede structuur te verkrijgen waarin de Thuja goed kan wortelen en zich kan ontwikkelen.

Thuja snoeien

Het snoeien van de Thuja is een belangrijk onderdeel van de verzorging en dient zorgvuldig te gebeuren. De beste tijd om Thuja te snoeien is in juni of juli, kort voor of na de langste dag van het jaar. Dit geeft de heester voldoende tijd om zich te herstellen van de snoeiwonden en nog wat jong schot te produceren voor de winter invalt. Belangrijk is om bij het snoeien altijd wat groen aan de plant te laten, aangezien een compleet kaalgesnoeide Thuja moeilijk herstelt.

Planttips voor de Thuja

Bij het planten van een Thuja is het van belang rekening te houden met de uiteindelijke grootte en vorm van de plant. Voor hoge hagen of solitaire planten zoals de Thuja boom, zorg dat er genoeg ruimte is om volledig uit te groeien. Regelmatige snoei helpt om de Thuja smal en strak te houden, wat vooral belangrijk is bij het vormen van hagen.

Thuja kopen bij Tuinplant.nl!

Een levensboom kopen bij Tuinplant.nl betekent kiezen voor expertise en kwaliteit. Ons assortiment is zorgvuldig geselecteerd om aan alle wensen te voldoen. Onze planten komen met een groeigarantie. Dat betekent dat u een nieuwe Thuja krijgt, als deze binnen 3 maanden niet aanslaat.

Zoekt u naar deskundig advies? Ons team van specialisten staat voor u klaar om u te helpen met het kiezen, planten en verzorgen van heesters of uw nieuwe groene aanwinsten. Met onze jarenlange ervaring en liefde voor planten hebben we al duizenden klanten naar volle tevredenheid geholpen. Wilt u meer weten over onze bezorgopties en levertijden? Afhankelijk van uw bestelling kunt u uw nieuwe thuja meestal binnen 10 werkdagen verwachten. En bezoek ons zeker eens in ons sfeervolle tuincentrum in Nunspeet, waar we samen de eerste stap zetten naar uw droomtuin!