Alle struiken

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Alle heesters en struiken zijn tuinplanten die verhouten en uitbundig bloeien. Een heester of struik wordt veel solitair gebruikt in de tuin. Sierheesters en struiken zijn een zeer grote groep tuinplanten met bloeitijden die variëren gedurende het hele jaar. Het is dus mogelijk om jaarrond een bloeiende tuin samen te stellen, zeker in combinatie met vaste planten. Heesters geven je tuin 'body'. Ze vragen weinig onderhoud en je hebt ze in allerlei soorten en maten. Sommige heestersoorten zorgen voor meer insecten, vlinders en vogels in de tuin. 

Soorten heesters en struiken
Er zijn bladverliezende soorten die in de winter kaal zijn, maar uitbundiger bloeien. Coniferen en bladhoudende heesters blijven in de winter groen. U kunt ook een heester gebruiken voor zijn mooie bladkleuren. Denk hierbij aan Rhododendrons en Azalea’s die groenblijvend zijn en in vele kleuren bloeien. De vele acer planten met hun mooie kleurende blad. Bamboesoorten brengen rust in de tuin. Het goedkope haagplantsoen als u grote borders achterin uw tuin wilt vullen. De vele coniferensoorten zowel als solitair als kruipend. De heide soorten in alle kleuren. Niet te vergeten zijn de rozen die u als klimplant, stamroos of gewoon als struikroos kan bestellen. De planten op stam zijn er in vele maten en soorten om hoogte in uw tuin te krijgen. En mooie bloeiende hortensia soorten. Of wat dacht u van de Vlinderstruik en de winterbloeier Viburnum? De seringen en hibiscussen zijn ook heel geliefd in de tuin. Wil je in de winter meer kleur in je tuin? Dan zijn groenblijvende struiken een goede keuze.

Heesters snoeien
Bij snoei van heesters gaat het erom de plant gezond en goed in vorm te houden, de bloeirijkheid te bevorderen en verwildering tegen te gaan. Planten die in het voorjaar bloeien (voor 21 juni) worden na de bloei gesnoeid. Planten die na 21 juni bloeien, worden in het vroege voorjaar gesnoeid. Veel heesters groeien uitstekend in iedere normale tuingrond, maar sommige (zoals Rhododendron en heide) groeien alleen goed in zure grond. Strooi daarvoor turfmolm bij de zuurminnaars uit. Geef ook uw heesters ieder voorjaar een goede meststof. Plant de heester altijd in tuinplantengrond. Meer informatie en video over heesters en struiken>