Spierstruik (spirea)

21 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Spiraea arguta

Vanaf € 8,75

Spiraea betulifolia

Vanaf € 5,95

Spiraea billiardii

Vanaf € 8,75

Spiraea cinerea 'Grefsheim'

Vanaf € 11,25

Spiraea decumbens

Vanaf € 8,75

Spiraea japonica 'Albiflora'

Vanaf € 5,95

Spiraea japonica 'Anthony Waterer'

Vanaf € 5,95

Spiraea japonica 'Crispa'

Vanaf € 5,95

Spiraea japonica 'Dart's Red'

Vanaf € 5,95

Spiraea japonica 'Firelight'

Vanaf € 8,75

Spiraea japonica 'Genpei'

Vanaf € 5,95

Spiraea japonica 'Golden Princess'

Vanaf € 5,95

Spiraea japonica 'Goldflame'

Vanaf € 5,95

Spiraea japonica 'Goldmound'

Vanaf € 5,95

Spiraea japonica 'Little Princess'

Vanaf € 5,95

Spiraea japonica 'Manon'

Vanaf € 5,95

Spiraea nipponica 'June Bride'

Vanaf € 5,95

Spiraea nipponica 'Snowmound'

Vanaf € 5,95

Spiraea nipponica 'White Carpet'

Vanaf € 5,95

Spiraea thunbergii

Vanaf € 5,95

Spiraea vanhouttei

Vanaf € 8,75

De Spirea word ook wel Spierstruik genoemd. Het is een groep van sterke heesters waar opvallende verschillen in voorkomen. De verschillen zijn te vinden in de bladkleur, de hoogte en de bloemkleur. Deze mooie heester is goed te combineren met veel andere planten in de border. 

Soorten spirea
De Spirea japonica 'Little Princess' is een spierstruik die maar 40 cm hoog wordt en in de zomer bloeit met roze bloemen die op schermen boven de plant uitkomen. De Spirea arguta is een Spierstruik die wel 200 cm hoog kan worden en die bloeit in het voorjaar met witte bloemetjes die de overhangende takken geheel bedekken. De Spirea japonica 'Anthony Waterer' is weer een andere mooie variant met groen blad. Hartje zomer bloeit deze spierstruik met rozerode bloemetjes die in schermen boven de plant uitkomen. Andere Spierstruiken die ook mooi opvallen zijn de Spirea japonica 'Goldflame' en de Spirea japonica 'Goldmound'. Deze Spierstruiken vallen niet op door de roze bloemen, maar juist door de opvallende goudgele bladeren.

Spirea struik planten
De verschillende Spirea soorten zijn niet veeleisend aan hun standplaats. Ze kunnen zelfs redelijk goed tegen droge plekken in de tuin. Houd alleen rekening met de lichtkleurige bladeren. Wanneer deze in de volle zon staan en niet voldoende vocht hebben kunnen de bladeren verbranden. Bij het planten of verplanten is het goed om aanplantgrond te mengen met de bestaande grond. Door het mengen van beide soorten, ontstaat er een goede structuur waar de jonge planten goed in kunnen ontwikkelen met hun wortels. Deze structuur houd ook in deze ontwikkeling goed de siertuinmest en het water vast voor het eerste jaar.