Spar

18 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op

Vanaf € 2,00

Picea abies

Vanaf € 1,00

Picea abies

Vanaf € 44,95

Picea abies 'Nidiformis'

Vanaf € 17,50

Picea abies 'Will's Zwerg'

Vanaf € 17,50

Picea glauca 'Alberta Globe'

Vanaf € 10,50

Picea glauca 'Conica'

Vanaf € 17,50

Picea glauca 'Daisy's White'

Vanaf € 10,50

Picea glauca 'Perfecta'

Vanaf € 12,25

Picea glauca 'Sander's Blue'

Vanaf € 12,25

Picea omorika

Vanaf € 1,30

Picea omorika

Vanaf € 29,95

Picea pungens 'Blue mountain'

Vanaf € 74,95

Picea pungens 'Fat Albert'

Vanaf € 35,95

Picea pungens 'Koster'

Vanaf € 179,95

Picea pungens 'Oldenburg'

Vanaf € 62,95

Picea pungens glauca

Vanaf € 8,75

Pseudotsuga menziesii

Vanaf € 1,80

De spar is een majestueuze en iconische toevoeging aan elke tuin. Omdat dit echt een mooie toevoeging is aan uw tuin, gaan we dieper in op deze prachtige boom en ontdekken we waarom hij een welkome aanvulling kan zijn op uw groene oase.

De Spar als kerstboom

De spar staat bekend om zijn slanke en kegelvormige uiterlijk, met levendige groene naalden die het hele jaar door blijven. Deze naalden zijn smal en puntig, wat de boom een uniek en herkenbaar karakter geeft. In de wintermaanden worden ze vaak gebruikt als kerstbomen vanwege hun prachtige groene kleur.

De Spar boom past zich makkelijk aan

Een van de redenen waarom de spar boom geliefd is, is hun aanpasbaarheid aan verschillende  grondsoorten en weersomstandigheden. De Picea staat graag in een voedselrijke, droge tot vochthoudende bodem die lichtzuur is. Wat betreft zonlicht geven sparren de voorkeur aan volle zon tot halfschaduw. Ze zijn ook winterhard en kunnen extreme temperaturen weerstaan.

Het hele jaar door genieten

Hoewel sparren niet bekend staan om hun bloemen, bieden hun groene naalden het hele jaar door een blijvend visueel spektakel. Dit maakt de spar boom tot een uitstekende keuze als u het hele jaar door een groene tuin wilt hebben. Ze zorgen voor een vleugje frisheid, zelfs als andere planten in rust zijn tijdens de wintermaanden.

Veelzijdige toepassing van de spar

De spar boom is geschikt voor verschillende tuinstijlen, van formele tot tot natuurlijke tuinen. Als solitaire bomen kunnen ze een indrukwekkende aanwezigheid hebben in uw landschap. Ze kunnen ook in groepen worden geplant om een aantrekkelijk bosje of een haag te vormen. Bovendien worden sparren vaak gebruikt als kerstbomen, wat laat zien hoe veelzijdig deze bomen zijn.

Zo combineert u deze boom

Sparren kunnen prachtig worden gecombineerd met andere groenblijvende planten, zoals hulst, taxus en coniferen. De combinatie van verschillende groenblijvende soorten kan een textuur- en kleurrijke dimensie aan uw tuin toevoegen. Bovendien vormen sparren een elegante achtergrond voor kleurrijke bloeiende struiken en vaste planten. Overweeg het planten van enkele heesters met levendige bloemen aan de voet van uw sparren om een opvallend contrast te creëren.

Blauwspar kopen bij Tuinplant.nl!

Klaar om uw tuin te laten bloeien met de prachtige spar boom? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijg u een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd. Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht is uw bestelling binnen 10 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!