Rozen

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Rozen zijn de zomerbloeiers van uw tuin en ze ruiken ook nog eens heerlijk! Ze groeien gemakkelijk en zijn er in vele kleuren, geuren, vormen en maten. Een klimroos tegen een muur of pergola, stamrozen langs een pad, een perk met rozenstruiken. Ook in potten op het terras en balkon zal de roos het uitstekend doen en natuurlijk kunt u de bloemen op vaas zetten. Er zijn 3 soorten rozen.

De rozenstruik
De struikroos die als een heester groeit. Denk hierbij aan de bodembedekkende rozen die laag over de grond blijven groeien. Ze zijn er als kleinbloemige en grootbloemige rozen. Bodembedekkende rozen zijn sterke en vooral makkelijke rozen. Ze bloeien met kleinere roosjes die in grote trossen aan de plant verschijnen. De bekendste bodembedekkende roos is Rosa ‘The Fairy’ in de kleuren wit, roze, rood en roze. Grootbloemige rozen zijn bekende struikrozen die uitbundig bloeien. De bloemen zijn te gebruiken als snijbloem.  Als u de uitgebloeide bloemen terugsnoeit, loopt de rozenstruik opnieuw uit. De bloei duurt tot in de herfst. Een van de bekendste zijn de rode Ingrid Bergman, Queen Elizabeth en de Nostalgie

Trosrozen en bottelrozen
Trosrozen zijn de meest populaire struikrozen voor in de tuin. Deze rozen hebben een struikvormige groei en bloeien zeer rijk. Trosrozen zijn er in tal van kleuren; wit, roze, rood en geel.  Er zijn soorten met kleinere bloemen en soorten met grote bloemen. De bloemen van grootbloemige rozen staan apart op een stengel. Ze zijn groter dan trosrozen en meestal halfgevuld tot zeer sterk gevuld. Bottelrozen (Rosa rugosa) hebben een bossige groeiwijze en zijn ook te gebruiken als haag of in grote groepen te beplanten. De bloemkleur is roze of wit. Er komen in het najaar oranje of rode bottels aan deze roos.  Nostalgische rozen (Engelse rozen) zijn goed bloeiende en lekker geurende rozen. 

Rozen op stam
Stamrozen zorgen voor diepte en hoogte in uw tuin. U kunt ze mooi langs een pad of inrit zetten of gewoon in pot op het terras. Stamrozen zijn grootbloemige of trosvormige rozen. Deze rozenstammen hebben een stam van 90cm hoog. Voor stamrozen worden struik of klimrozen geënt op een onderstam die nooit meer in de hoogte zal groeien.

Klimmende rozen
Klimrozen kunt u tegen een muur, pergola of over een rozenboog laten groeien. Een prachtige wand van bloemen in de zomer! Klimrozen kunt u samen met andere klimplanten, zoals Clematis planten. Door voor verschillende bloeitijden te kiezen heeft u nog langer plezier van deze klimmers.

Rozen planten en onderhouden
Rozen staan graag in de volle zon, hoe meer zon, hoe rijker de roos zal bloeien. Daarnaast houden rozen van wind en vruchtbare grond. Alle rozen snoeit u in maart. U kunt de rozen prachtig combineren met vaste planten en Lavendel. Plant de rozen altijd in rozengrond en bemest de rozen in het voorjaar en in de zomer bij met rozenvoeding.

Er is door Tuinplant.nl een selectie gemaakt van rozen die het mooiste bloeien, minste onderhoud vragen en het sterkst zijn. Rozen worden grotendeels aangeboden in pot en zijn dus het gehele jaar te bestellen. Meer informatie en video over rozen>