Rhododendron

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Het is een prachtig gezicht in de tuinen, de weldadig bloeiende Rhododendron. Er zijn veel verschillende soorten van de Rhododendron. In het voorjaar bloeit deze heester met vaak paarse, roze, rode of witte bloemen. Het is een mooie groenblijvende struik, zo heeft u het hele jaar door een blikvanger staan. De meeste Rhododendron soorten worden gemiddeld 250-300 cm hoog en rond de 200 cm breed. Er zijn ook klein blijvende soorten binnen de Rhododendron familie deze worden tussen de 50-100 cm. Gemiddeld groeit de Rhododendron 20 à 30 cm per jaar. Bij tuinplant.nl kan u verschillende hoogtes van de Rhododendron kopen.

Bloei van de Rhododendron.

De meeste Rhododendrons gaan bloeien in de periode april/mei. De witte Rhododendron is de koploper, deze als eerste gaat bloeien. Gemiddeld bloeien deze sierheesters 4 weken. Door verschillende kleuren te combineren heeft u langer plezier van de gekleurde bloemen. Het is aan te raden om de uitgebloeide bloemen eruit te halen, zodat de energie van de struik naar de nieuwe bloemen gaat. Naast de uitgebloeide bloem zitten nieuwe knoppen. Haal daarom de uitgebloeide bloemen met de handen eruit, zodat de nieuwe knop niet beschadigd en de ruimte krijgt om te groeien. Bij zacht weer kan de Rhododendron voor een 2e keer bloeien in september. De Rhododendron die wit bloeit gaat altijd 2 keer.

Grote of kleine Rhododendrons.

Over het algemeen kennen we allemaal de groter wordende Rhododendron. Deze is overal wel te zien, deze kunnen zeker wel 300 cm hoog worden. Een mooie opvulling voor vaak grotere tuinen, en prachtige kleuren. Maar er zijn ook verschillende soort die kleiner blijven. Deze struiken hebben wel dezelfde uitbundige bloeiwijze. Deze Rhododendron soort worden tussen de 50-100 cm. Een aantal soorten van de Rhododendron, welke te koop zijn op Tuinplant.nl.

  • Rhododendron 'Catawbiense Grandiflorum', dit is een bekende roze bloeiende Rhododendron. Deze soort wordt 200 tot 300 cm hoog en rond de 200 cm breed.
  • Prachtig rode bloemen krijgt de Rhododendron 'Red Jack', deze soort wordt ongeveer 200 cm hoog en breed.
  • De Rhododendron 'Cunningham's White' is een prachtige wit bloeiende Rhododendron. Ook deze wordt ongeveer 200 cm hoog en breed.
  • De Rhododendron 'Percy Wiseman' heeft zalmkleurige bloemen en wordt 150 cm hoog.
  • Een prachtige donkerpaarse variant is de Rhododendron 'Marcel Menard' deze wordt 200cm hoog en breed.
  • Rhododendron 'Horizon Monarch' krijgt prachtige gele/oranje bloemen, en wordt 250 cm hoog.
  • De Rhododendron 'Scarlet Wonder' deze wordt ongeveer 80 cm hoog. Deze Rhododendron krijgt prachtig rode bloemen.

Aanplanten van de Rhododendron.

De Rhododendron houdt van zure grond, het beste is om deze aan te planten in zuurminnende aanplantgrond of in tuinturf. Zorg er goed voor dat de kluit niet dieper in de grond komt te staan, de wortels hebben zuurstof nodig om goed te groeien. De Rhododendron staat het liefste op een plek in de halschaduw of schaduw. Wanneer deze sierheester toch in de zon komt te staan, zorg dan voor voldoende water anders zal hij het niet goed doen. De Rhododendron is ook goed te gebruiken als brede haag, zeker bij grotere terreinen is het een prachtige afscheiding.

Ruime keuze bij Tuinplant.nl

Verrijk uw tuin met de betoverende wereld van de 'rozen van het noorden.' Ontdek onze diverse collectie, van weelderige bloemen in diverse kleuren tot indrukwekkende groottevariaties. Maak uw keuze uit 'Rocket,' 'Nova Zembla,' 'Madame Masson,' 'Goldflimmer,' 'Marcel Menard,' 'Horizon Monarch,' en 'Abenrot.' Transformeer uw buitenruimte met deze kleurrijke toevoegingen, perfect voor zure gronden. Ontdek uw favoriete Rhododendron en beleef de betovering in uw eigen tuin!