Prunus

Producten 1-24 van 38
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Laurus Nobilis

Vanaf € 14,95

Prunus 'Caucasica' leiboom

Vanaf € 179,95

Prunus avium 'Plena'

Vanaf € 50,25

Prunus cerasifera 'Nigra'

Vanaf € 17,95

Prunus cerasifera 'Nigra'

Vanaf € 60,25

Prunus cerasifera 'Nigra'

Vanaf € 56,25

Prunus cerasifera 'Nigra' dakboom

Vanaf € 206,75

Prunus cerasifera 'Nigra' leiboom

Vanaf € 152,50

Prunus cistena

Vanaf € 56,25

Prunus cistena

Vanaf € 26,25

Prunus eminens 'Umbraculifera'

Vanaf € 56,25

Prunus incisa 'Kojou no mai'

Vanaf € 61,25

Prunus laurocerasus 'Caucasica'

Vanaf € 3,60

Prunus laurocerasus 'Etna'

Vanaf € 17,75

Prunus laurocerasus 'Etna'

Vanaf € 58,75

Prunus laurocerasus 'Herbergii'

Vanaf € 11,75

Prunus laurocerasus 'Mano'

Vanaf € 11,25

Prunus laurocerasus 'Mano'

Vanaf € 58,75

Prunus laurocerasus 'Novita'

Vanaf € 3,60

Prunus laurocerasus 'Otto Luyken'

Vanaf € 2,25

Prunus laurocerasus 'Otto Luyken'

Vanaf € 11,25

Prunus laurocerasus 'Otto luyken'

Vanaf € 58,75

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'

Vanaf € 2,75

Prunus laurocerasus boom

Vanaf € 283,25

De Prunus is een heel groot geslacht waar vele soorten struiken en bomen onder vallen. De bomen en struiken zijn ook weer onder te verdelen. Onder de Prunus struiken heb je bladhoudende struiken, zoals de Prunus laurocerasus en de Prunus lusitanica. En bladverliezende struiken, zoals de Prunus spinosa en de Prunus padus.

Prunus bomen
De meeste prunus bomen zijn bladverliezend. Een duidelijk verschil hiervan zijn de bloeiende bomen met alleen sierwaarde zoals de Prunus serrulata soorten én de bomen die eetbare vruchten voortbrengen, zoals de Prunus avium (kersenboom), Prunus domestica (pruimenboom) en de Prunus persica (perzikboom). Onder de bomen komt ook een soort voor die veel voorkomt in onze bossen. Dit is de Prunus serotina die ook wel bospest word genoemd. Deze boom is hier naartoe gebracht als vulhout, maar is over het algemeen moeilijk weer weg te krijgen. Ze kunnen zelfs uitgroeien tot bomen van 20 meter hoog en zijn op veel plaatsen een ongewenste boom geworden.

Soorten prunus
Op bijna alle soorten gronden komen wel verschillende soorten prunus voor. Er zijn soorten die goed op een humusrijke bodem leven, zoals de Prunus serotina. Maar er zijn ook veel soorten die graag op een vettere voedingrijke bodem leven, zoals de Prunus lauroceracus en de Prunus avium. Er zijn natuurlijk ook prunus planten en bomen op stam of die als dakboom of leiboom worden aangeboden.

Prunus planten en onderhouden
Vrijwel alle soorten verdragen onze winters goed. Alleen is het belangrijk om er voor te zorgen dat de bladhoudende soorten meer beschut staan. Deze kunnen namelijk bij hardere koude wind vorstschade oplopen of zelfs helemaal bevriezen. Bij het planten van de prunus soorten is het belangrijk om te zorgen voor een mooie losse structuur. Meng door de bestaande grond aanplantgrond, moestuingrond of tuinplantengrond afhankelijk van de soort.