Potentilla

17 producten
Sorteer op
Potentilla 'William Rollison'

Vanaf € 4,25

Potentilla atrosanguinea

Vanaf € 1,95

Potentilla aurea
Uitverkocht

Vanaf € 1,95

Potentilla fruticosa 'Abbotswood'

Vanaf € 4,95

Potentilla fruticosa 'Blink'

Vanaf € 4,95

Potentilla fruticosa 'Danny Boy'

Vanaf € 4,95

Potentilla fruticosa 'Goldfinger'

Vanaf € 4,95

Potentilla fruticosa 'Goldstar'

Vanaf € 4,95

Potentilla fruticosa 'Goldteppich'

Vanaf € 4,95

Potentilla fruticosa 'Kobold'

Vanaf € 4,95

Potentilla fruticosa 'Marian Red Robin'

Vanaf € 4,95

Potentilla fruticosa ‘Red Ace’

Vanaf € 4,95

Potentilla fruticosa 'Tilford Cream'

Vanaf € 4,95

Potentilla nepalensis 'Miss Willmott'

Vanaf € 1,95

Potentilla neumanniana

Vanaf € 2,40

Potentilla tonguei

Vanaf € 3,40

Potentilla tridentata 'Nuuk'

Vanaf € 2,75

De Potentilla, ook wel Ganzerik genoemd, is een veelzijdige en aantrekkelijke heester die gedurende het hele tuinjaar opvallende eigenschappen biedt. Met een verscheidenheid aan soorten en kleuren is de Potentilla een waardevolle aanvulling op elke tuin.

Soorten Potentilla

De Potentilla is onderverdeeld in verschillende categorieën, waaronder heesters en vaste planten. De meeste Potentilla heestervormen worden gekenmerkt door hun prachtige gele bloemen. Naast geel zijn er ook cultivars met witte, roze en rode bloemen. Onder de vaste planten zijn er ook boeiende varianten met dubbele kleuren in hun bloemen.

Potentilla snoeien

Het snoeien van de Potentilla is een belangrijk onderdeel van het onderhoud. Zowel de vaste planten als de heesters kunnen dienen als prachtige vakbeplanting in de tuin en kunnen uitstekend worden gecombineerd met andere planten. Bij vaste planten sterft het bovengrondse gedeelte in de winter volledig af en het is raadzaam om dit pas in het voorjaar te verwijderen. Dit bevordert een gezonde groei in het nieuwe seizoen. De heesters verliezen hun blad in het najaar. Voor deze groep is het aan te bevelen om in het voorjaar de struiken tot ongeveer 15 cm boven de grond terug te snoeien. Dit bevordert niet alleen een compacte groei, maar houdt de heester ook jong en vitaal. In groepen kunnen heesters zelfs in verschillende vormen worden gesnoeid, zoals een strakke haag of een meer informele ‘wolk’.

Ganzerik planten

Zowel heestervormen als vaste planten gedijen het beste op een zonnige standplaats. Hier kunnen ze hun bloemen in de mooiste kleurtinten laten zien. Vaste planten hebben de voorkeur voor vochtigere en voedzamere grond, terwijl heestervormen beter omgaan met arme en droge bodems. Bij het planten is het verstandig om de grondstructuur te verbeteren met aanplantgrond. Dit verbetert niet alleen de voeding en vochthuishouding, maar voorkomt ook uitdroging van jonge planten.

Potentilla in verschillende varianten

  • Potentilla aureau: deze variëteit staat bekend om zijn opvallende gele bloemen en groeit zowel in de hoogte als breedte.
  • Potentilla astrosanguinea: met zijn karakteristieke roze bloemen voegt deze variant een vleugje kleur toe aan de tuin. Het is een sterke en betrouwbare keuze.
  • Potentilla fruticosa: de Fruticosa-varianten zijn populaire heesters met bloemen in verschillende kleuren, waaronder geel, wit, roze en rood. Ze gedijen goed in diverse tuinomstandigheden en vragen weinig onderhoud.

Verzorgingstips voor Potentilla

Om optimaal van de Potentilla te genieten, geven we u graag enkele nuttige verzorgingstips:

  • Zonnige standplaats: zorg ervoor dat Potentilla op een zonnige standplaats staat om een overvloedige bloei te bevorderen.
  • Bodemvoorbereiding: verbeter de grond met aanplantgrond bij het planten voor een betere structuur en vochtretentie.
  • Snoeien: regelmatig snoeien, vooral in het voorjaar, helpt de plant compact en vitaal te houden.
  • Combinaties: experimenteer met verschillende combinaties in de tuin, of het nu gaat om een heesterhaag of vaste borderplant.

Ganzerik kopen bij Tuinplant.nl!

Uw tuin ook laten bloeien met de prachtige Potentilla? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijgt u gewoon een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd.

Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht heeft u uw bestelling binnen 10 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!