Pinus (Den)

Geen producten gevonden voor deze selectie.

De pinus, ook wel pijnboom of den genoemd, is een naaldboom bestaande uit heel veel soorten. De meeste pinus soorten zijn groot en hoog, maar zijn er ook in struikvorm of dwergvorm. De bladeren van een naaldboom of den zijn naalden, ze staan meestal met drie of vijf, soms met acht in een groep en hangen in bundels. De dennen soorten kunnen goed tegen vorst en winterse seizoen en kunnen ook goed tegen droogte. De pinus groeit op elke grondsoort.

Soorten Pinus 
- De Pinus heldreichii (Bosnische den ) kan tot 18m hoog worden en heeft een struikachtige vorm. De dennenappels staan altijd in groepjes van drie of vier en openen zich als ze rijp zijn. Er er is ook een dwergvariant : Pinus heldreichii 'Compact Gem'. 
- De Pinus mugo (Bergden ) is een kleine soort die ook breed uitgroeit en wordt 7 tot 9 m hoog en 3 tot 4m breed, de naalden zijn lang, heldergroen en steeds gepaard staand, de dennenappels zijn meestal aan de kleine kant en donkerbruin. Er bestaan ook dwergsoorten zoals de Pinus mugo 'Mops'.
- De Pinus nigra ( Zwarte den ) is een grote pijnboomsoort. De stam is kaarsrecht en deze den kan makkelijk hoogtes van boven de 30 meter bereiken en een breedte van 6 tot 8 m . De naalden zijn donkergroen meer dan 15cm lang en stijf, de dennenappels zijn lichtbruin. Deze den wordt aangeboden als struikvorm of als boomvorm. 
- De Pinus strobus 'Radiata' (Weymouthden) is een traaggroeiende den welke na 10 jaar 100 cm is, de totale hoogte wordt 200 cm. De naalden van deze Den zijn grijs-blauw, en groeit goed in de breedte.
- De Pinus sylvestris (Grove den) is een pijnboom met een ronde kruin, rechte vorm en blauwgroene naalden. De dennnenappels zijn grijsgroen.

Wilt u Bonsai pinus bomen, dan kunt u dat aanvragen. Plant de pinus bomen in turf en houd de grond droog.