Perovskia

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Perovskia, beter bekend als Russische salie, blauwspirea of reuzenlavendel, is een opvallende en sierlijke vaste plant die uw tuin een vleugje elegantie en charme kan geven. Ontdek alles over deze prachtige plant, van zijn unieke uiterlijk tot het juiste onderhoud om ervoor te zorgen dat hij floreert.

Uiterlijk Perovskia blue spire

De Perovskia staat bekend om zijn prachtige zilvergrijze bladeren en zijn opvallende, luchtige blauwe bloemen die lijken te zweven als wolken. Deze plant voegt sereniteit en verfijning toe aan elke tuin.

Voordelen Perovskia plant

Een van de voordelen van Perovskia is dat hij zeer robuust is. Hij gedijt goed op een zonnige plek, in goed doorlatende bodem. Deze sierheester kan droogte goed verdragen, wat hem ideaal maakt voor tuinen met wisselende weersomstandigheden.

Geniet van een lange bloeiperiode

Perovskia staat bekend om zijn lange bloeiperiode, meestal van juli tot september. De delicate blauwe bloemen trekken bijen, vlinders en andere nuttige bestuivers aan. De plant behoudt echter ook zijn aantrekkelijke bladstructuur nadat de bloemen zijn vervaagd, wat zorgt voor langdurige tuinversiering.

Perovskia snoeien

Snoei perovskia in het voorjaar tot ongeveer 15-20 cm boven de grond om nieuwe groei te stimuleren. Na het snoeien in het voorjaar zal de plant zich snel weer ontwikkelen. Verwijder ook dode of beschadigde takken om de plant gezond te houden. 

Zo combineer je de perovskia

Deze plant gaat goed samen met andere vaste planten, zoals Lavendel, Rudbeckia en siergrassen. De blauwe bloemen vormen een harmonieus contrast met de warme kleuren van veel andere vaste planten.

Veelzijdige toepassingen

Perovskia kan op verschillende manieren worden gebruikt in je tuin. Plant ze in groepen voor een goed gevuld effect of gebruik ze als achtergrond voor lagere borderplanten. De grijze bladeren zorgen voor een prachtig contrast met felgekleurde bloemen.

Perovskia kopen bij Tuinplant.nl!

Klaar om uw tuin te laten bloeien met de prachtige perovskia? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijg u een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd. Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht is uw bestelling binnen 2 tot 7 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!