Kornoelje (Cornus)

Producten 1-24 van 54
Sorteer op
Cornus 'Eddies White Wonder'
Uitverkocht

Vanaf € 32,95

Cornus 'Steller Pink'
Uitverkocht

Vanaf € 29,95

Cornus alba

Vanaf € 1,30

Cornus alba 'Elegantissima'
Uitverkocht

Vanaf € 2,50

Cornus alba 'Elegantissima'

Vanaf € 8,75

Cornus alba 'Gouchaultii'
Uitverkocht

Vanaf € 2,50

Cornus alba 'Gouchaultii'

Vanaf € 8,95

Cornus alba 'Kesselringii'
Uitverkocht

Vanaf € 2,25

Cornus alba 'Kesselringii'

Vanaf € 8,75

Cornus alba 'Sibirica Variegata'

Vanaf € 8,75

Cornus alba 'Sibirica'
Uitverkocht

Vanaf € 59,95

Cornus alba 'Sibirica'
Uitverkocht

Vanaf € 2,25

Cornus alba 'Sibirica'

Vanaf € 8,75

Cornus alba 'Spaethii'

Vanaf € 8,75

Cornus alternifolia

Vanaf € 15,75

Cornus alternifolia 'Argentea'

Vanaf € 37,50

Cornus amomum

Vanaf € 163,25

Cornus canadensis

Vanaf € 7,48

Cornus controversa

Vanaf € 163,25

Cornus controversa

Vanaf € 14,95

Cornus controversa 'Variegata'

Vanaf € 29,25

Vanaf € 195,95

Vanaf € 35,95

Cornus florida 'Cherokee Chief'
Uitverkocht

Vanaf € 805,75

De Kornoelje (Cornus) is er in vele soorten. Zo zijn er bossige struiken met rode takken en wit bont blad, zoals de Cornus alba ‘Elegantissima’ en de Cornus alba ‘Sibirica Variegata’. Beide soorten vallen in de winter op door hun vuurrode takken. De Cornus alba 'Gouchaultii' is juist weer een heester met geel bont blad die ook in de winter weer rode takken heeft. De Cornus sanguinea 'Midwinter Fire' en de Cornus sanguinea 'Winter Beauty' zijn in de winter op zijn mooist. Naast deze soorten is er ook een soort met helder gele takken dit is de Cornus stolonifera 'Flaviramea'.

Kornoelje soorten heesters
Hoe meer de Kornoelje in de zon staat hoe vuriger oranje rood de takken zijn. Een prachtig gezicht in de border! Naast de verschillende bossige struiken zijn er ook nog de heesters en kleine bomen die zich meer onderscheiden door hun bloei en groeiwijze. Zo zijn de Cornus ‘Florida’ en de Cornus kousa prachtige grote struiken die zich onderscheiden door hun uitbundige bloei met crème witte tot helder witte bloemen. De Cornus florida ‘Rubra’ bloeit juist weer met opvallende roze bloemen. De mooie struikvormen krijgen in de herfst prachtige diverse verkleuring in de bladeren voordat ze afvallen.

Kleine cornus bomen
Een aantal kleinere boomvormen van de Cornus zijn de Cornus mas en de Cornus controversa. De Cornus mas is een van de meest opvallende bomen in het vroege voorjaar. De boom bloeit dan op het kale hout met een zee van opvallende gele bolbloemetjes. De Cornus Controversa word ook wel de reuzen kornoelje genoemd. Deze kleine boom bouwt zich op in lagen die prachtig over de onderbeplanting heen groeien. Van mei tot augustus draagt deze Cornus een overvloed van witte pluizige bloemen die in trossen bij elkaar staan.

Kornoelje planten
De verschillende soorten Cornus staan graag in een losse grond met voldoende voeding en vocht. De struikvormen worden veel gebruikt voor bosschages en als groepen achter in de border. De boomvorm en grotere struiken komen meer tot hun recht als solitair in border of gazon. Bij het planten is het goed om aanplantgrond of tuinplantengrond te gebruiken voor een goede start van de Cornus.