Juniperus

Producten 25-27 van 27
Sorteer op
Juniperus squamata 'Holger'

Vanaf

€ 8,50

Juniperus squamata 'Meyeri'

Vanaf

€ 8,50

Juniperus virginiana 'Grey Owl'

Vanaf

€ 8,50

De Juniperus is een grote groep coniferen, bestaande uit mooie bodembedekkers tot grote opgaande zuilvormige bomen. Onder de bodem bedekkende soorten zitten grote verschillen in hoogte, kleur en de schub bladeren.

Soorten juniperus
De Juniperus Media 'Old Gold' is een traag groeiend soort. De jonge scheuten zijn felgeel en langzaam verkleuren ze naarmate ze ouder worden naar geelgroen. De schubbladeren van de Old Gold voelen wat ruw aan in de hand. De Juniperus horizontalis 'Wiltonii' is een bodembedekkend soort met zilverblauwe en redelijk zachte schubbladeren. Ook deze soort groeit relatief langzaam. De grote opgaande Juniperus scopulorum 'Skyrocket' is een dichte blauwe zuilvorm en wordt tot wel 400 m hoog. De Juniperus scopulorum 'Blue Arrow' is ook een blauw opgaand soort, maar heeft een meer open karakter die speels mee beweegt in de wind. En ook de Juniperus communis 'Arnold' is een opgaand soort.

Juniperus snoeien en planten
Bij het snoeien van de jeneverbes is het belangrijk om hem niet kaal te knippen. Op de takken loopt hij niet meer uit en herstel door andere takken duurt vaak lang. Snoei daarom alleen de langere uitlopers in bij de bodembedekkers. En bij de opgaande soorten alleen de uithangende takken snoeien. De verschillende Juniperus soorten staan graag in een droge tot vochthoudende grond die licht zuur is. Daarnaast staan ze graag op een plekje in de zon tot halfschaduw. Wanneer er teveel schaduw en vocht is, krijgen ze gauw last van ziektes en schimmel plagen. Bij het planten van deze soorten is het altijd goed om de grond te verrijken met aanplantgrond en tuinturf. Meng dit alles goed met de bestaande grond om een goede structuur te krijgen waar de planten in kunnen ontwikkelen. In het voorjaar en tijdens het seizoen is het goed om de juniperus even bij te mesten met organische mest. Dit is vooral goed om na het snoeien het herstel te bevorderen.