Hypericum

16 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Hypericum 'Excellent Flair'

Vanaf € 11,95

Hypericum 'Hidcote'

Vanaf € 3,00

Hypericum 'Miracle Blossom'

Vanaf € 11,95

Hypericum 'Miracle Spirit'

Vanaf € 11,95

Hypericum inodorum 'Annebel'

Vanaf € 10,50

Hypericum inodorum 'Autumn Surprise'

Vanaf € 10,50

Hypericum inodorum 'Elstead'

Vanaf € 10,50

Hypericum inodorum 'Magical Beauty'

Vanaf € 11,95

Hypericum inodorum 'Magical Gold'

Vanaf € 11,95

Hypericum inodorum 'Magical Red'

Vanaf € 11,95

Hypericum inodorum 'Magical White'

Vanaf € 11,95

Hypericum inodorum 'Magical'

Vanaf € 11,95

Hypericum inodorum 'Rheingold'

Vanaf € 10,50

Hypericum kalmianum

Vanaf € 8,75

Hypericum kalmianum 'Gemo'

Vanaf € 8,75

Hypericum moserianum

Vanaf € 8,75

De Hypericum is een heester die ook wel Hertshooi word genoemd. De verschillende soorten heesters van dit soort bloeien allemaal met gele bloemen op verschillende tijden, maar wel in de periode van juni tot oktober.

Soorten hypericum
Opvallend is dat het ene soort wel 3 tot 4 maanden kan bloeien, zoals de Hypericum inodorum 'Magical'  en een ander soort maar iets meer dan een maand zoals de Hypericum olympicum. En ander groot verschil tussen de soorten is de hoogte. De Hypericum calycinum 'Rose of Sharon' wordt uiteindelijk maar 30 cm hoog, terwijl de Hypericum inodorum 'Autumn Surprise' 60 cm hoog kan worden. En wanneer de Hypericum moserianum niet gesnoeid wordt, kan deze zelfs wel doorgroeien tot meer dan 100 cm. Na de bloei ontstaan de opvallendste verschillen. Veel soorten vormen dan bessen in verschillende kleuren die prachtig in de toppen van de plant bij elkaar staan. De Hypericum inodorum 'Annebel' krijgt mooie opvallende rode bessen, die daarna steeds donkerder wegkleuren. De Hypericum inodorum 'Magical White' vormt eerst witte bessen die later verkleuren naar rood en de Hypericum inodorum 'Magical Gold' vormt na de bloei groen gele bessen die later steeds meer verkleuren naar groen.

Snoeien van hertshooi
De meeste soorten die polvormend zijn kunnen het beste in het voorjaar worden teruggesnoeid tot op ongeveer 20 cm van de grond. Van daaruit ontwikkelen de planten zich weer snel om uiteindelijk ook weer op die takken te gaan bloeien en hun bessen te vormen. De Hypericum 'Hidcote' groeit meer bossig en bodembedekkend. Deze kan ieder jaar worden teruggezet, maar kan ook goed worden gebruikt als vak beplanting en zo meer in model of wolk geknipt worden. De verschillende soorten van de Hypericum staan graag in een voedingrijke licht vochtige grond. De meeste soorten staan het liefst op een plekje in de halfschaduw waar de felle middagzon wordt vermeden. Toch kunnen ze bijna overal wel overleven. Bij het planten van de heester is het goed om de bodem te verbeteren met aanplantgrond. Dit zorgt voor een mooie losse structuur die goed water en voeding vasthoudt.