Hibiscus

16 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Hibiscus syriacus 'Hamabo'

Vanaf € 13,75

Hibiscus syriacus 'Hamabo'

Vanaf € 56,25

Hibiscus Syriacus 'Marina'

Vanaf € 13,75

Hibiscus syriacus 'Melwhite'

Vanaf € 13,75

Hibiscus syriacus 'Monstrosus'

Vanaf € 13,75

Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu'

Vanaf € 13,75

Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu'

Vanaf € 56,25

Hibiscus syriacus 'Red Heart'

Vanaf € 13,75

Hibiscus syriacus 'Red Heart'

Vanaf € 56,25

Hibiscus syriacus 'Resi'

Vanaf € 17,50

Hibiscus syriacus 'Totus Albus'

Vanaf € 13,75

Hibiscus syriacus 'Tricolour'

Vanaf € 28,50

Hibiscus syriacus 'W.R. Smith'

Vanaf € 13,75

Hibiscus syriacus 'W.R. Smith'

Vanaf € 66,25

Hibiscus syriacus 'Woodbridge'

Vanaf € 13,75

Hibiscus syriacus 'Woodbridge'

Vanaf € 56,25

De tuinhibiscus (Hibiscus syriacus), ook bekend als altheastruik, is een prachtige bladverliezende heester die vanaf juli tot in het najaar bloeit. Met zijn frisgroene bladeren en klokvormige bloemen in diverse kleuren, zoals violetblauw, rood, lichtpaars en wit, voegt de hibiscus een mooi element toe aan elke tuin. Bijzonder opvallend is de driekleurige hibiscus (Hibiscus syriacus ‘Tricolour’), die zich onderscheidt als een unieke en aparte heester.

Kenmerken van Hibiscus Syriacus soorten

 • Hibiscus syriacus 'Hamabo': deze variëteit staat bekend om zijn prachtige roze bloemen en is een favoriet voor tuinliefhebbers die op zoek zijn naar zachte elegantie.
 • Hibiscus syriacus 'Marina': met zijn diepblauwe bloemen voegt deze hibiscus sereniteit toe aan de tuin en trekt het bewonderende blikken.
 • Hibiscus syriacus 'Melwhite': deze soort onderscheidt zich door zijn opvallende witte bloemen, waardoor het een tijdloze en klassieke keuze is voor in de tuin.
 • Hibiscus syriacus 'Monstrosus': met zijn unieke kenmerken brengt deze soort een speels element naar de tuin, waardoor het een interessante blikvanger wordt.
 • Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu': de helderblauwe bloemen van deze hibiscus voegen een levendige uitstraling toe aan de tuin.
 • Hibiscus syriacus 'Red Heart': met zijn opvallende rode hart in het midden van de bloembladen, straalt deze soort warmte en passie uit.
 • Hibiscus syriacus 'Resi': de 'Resi' staat bekend om zijn dieproze bloemen en voegt romantiek toe aan de tuin.
 • Hibiscus syriacus 'Totus Albus': als je op zoek bent naar puurheid en eenvoud, biedt deze soort met zijn volledig witte bloemen een tijdloze schoonheid.
 • Hibiscus syriacus 'Tricolour': met zijn bijzondere driekleurige bloemen is deze hibiscus een ware blikvanger en brengt het kleurrijke levendigheid in de tuin.
 • Hibiscus syriacus 'W.R. Smith': de 'W.R. Smith' onderscheidt zich door zijn prachtige roze bloemen en is een aantrekkelijke keuze voor wie op zoek is naar een subtiele, maar elegante uitstraling.
 • Hibiscus syriacus 'Woodbridge': deze soort, met zijn diepgekleurde bloemen, voegt diepte toe aan de tuin.

Verzorgingstips voor Hibiscus

 • Plant de hibiscus in goed doorlatende, vochtige grond.
 • Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.
 • Bemest in het voorjaar met geschikte tuinmest voor een gezonde groei.
 • Bescherm tegen strenge vorst door de jonge struik af te dekken of in potten naar binnen te verplaatsen. Wanneer de Hibiscus ouder is hoeft dit niet meer.
 • Om de bloei te bevorderen, kunt u in het voorjaar wat organische mulch rond de basis aanbrengen.

Hibiscus kopen bij Tuinplant.nl!

Bent u klaar om uw tuin te verrijken met de prachtige soorten van de hibiscus? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijgt u gewoon een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd. Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht heeft u uw bestelling binnen 10 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!