Groenblijvende heesters

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Groenblijvende heesters en struiken zijn net zo belangrijk als bomen en hagen. Heesters worden ook wel struiken genoemd. Ze vertakken in meerdere houtige twijgen. Groenblijvende heesters zijn in de winter groen, omdat ze hun blad behouden. Deze struiken geven kleur aan uw tuin in de winter! Bladhoudende heesters kunt u in borders en perken combineren met bladverliezende struiken en vaste planten. De groenblijvende heesters zorgen er voor dat de tuin er het hele jaar groen uitziet.

Soorten groenblijvende struiken
Denk bijvoorbeeld eens aan Amerikaanse sering, bamboe, groenblijvende sneeuwbal, Rhododendron, coniferenSkimmia en Camelia. Deze prachtige heesters brengen ook in de winter kleur in uw tuin. Wintergroene struiken en heesters zijn mooi als haag, als bodembedekker, als plant op stam of solitair. Er is genoeg variatie in de groeiwijze en groeihoogte, maar ook in de vorm en kleur van de bladeren. Sommige soorten geven prachtige bloemen. Groenblijvende heesters zijn net als bomen een belangrijk basiselement voor in de tuin. Sommige dragen ook nog eens bessen, zoals de Ilex soorten of hebben kleurrijk blad zoals de Leucothoe soorten.

Kruipende heesters en winterbloeiers
Er zijn ook kruipende groenblijvende heesters, deze zijn goed te gebruiken als bodembedekker. Een bekende is Cotoneaster dammeri of de Lonicera nitida. Maar ook diverse soorten Euonymus zijn hiervoor uitermate goed geschikt. Er zijn ook winterplanten die in de winterperiode bloeien, de winterbloeiers. De sneeuwbal Viburnum bodnantense en de Viburnum tinus zijn daar een voorbeeld van. Ook de Toverhazelaar Hamamelis bloeit mooi in de winter. Een geurende winterplant is bijvoorbeeld de Sarrococca.

Bloei, groei en snoei
Wintergroene heesters bedekken jaarrond minder mooie elementen in uw tuin. Verder zorgen ze voor privacy en dienen ze als schuilplaats voor vogels. Sommige heesters kunnen erg groot worden. Soms zelfst tot 4 meter. Maar er zijn ook veel soorten die laag blijven of goed gesnoeid kunnen worden. Zo zijn ze ook geschikt om in kleine tuinen aan te planten. Veel groenblijvende heesters laten zich gemakkelijk in allerlei vormen snoeien.Kijk voor meer informatie en video over wintergroene heesters