Forsythia

6 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op

Vanaf € 52,50

Forsythia intermedia

Vanaf € 9,75

Forsythia intermedia 'Gold Rush'

Vanaf € 9,75

Forsythia intermedia 'Lynwood'

Vanaf € 9,75

Forsythia intermedia 'Spectabilis'

Vanaf € 2,25

Forsythia intermedia 'Weekend'

Vanaf € 9,75

Een fleurige gele blikvanger is de Forsythia met zijn rijke bloei in het voorjaar. In maart en april bloeit deze heester met veel gele bloemetjes. Dit is een mooie bloeiende koploper in het seizoen, de lente laat niet lang meer op zich wachten. Deze prachtige sierheester wordt ook wel bloeiend hout genoemd. Deze naam heeft hij te danken aan de klokvormige bloemetjes, welke op het kale hout bloeien en groeien. De gele klokvormige bloemetjes geven een heerlijke geur af. Pas na de uitbundige bloei zal de Forsythia blad krijgen. Het Chinese klokje krijgt veelvuldig smal groen blad. Dit zorgt voor een groene heester tot in de herfst, wanneer het blad er weer afvalt. Het is een sierheester welke niet verwilderd.

  • De Forsythia groeit tussen de 20 tot 40 cm per jaar.
  • De prachtige gele bloemen ruiken heerlijk.
  • Het Chinese klokje houdt van een vochtige grond, geef bij warm weer extra water.
  • Geef in het begin van de lente de Forsythia organische bemesting.

De Forsythia kan u ook in huis halen door een aantal takken te snoeien en in een vaas te zetten. Zo heeft u vrolijk uitziende en lekker ruikende bloemen in huis.

Kiezen uit welke soort Forsythia u wil kopen. 

Zoals bij alle planten zijn er ook bij de Forsythia verschillende soorten te krijgen. De meest bekende vorm is de Forsythia intermedia ‘Spectabilis’. Deze soort bloeit rijkelijk met veel gele bloemen in maart en april. Deze variant van het Chinese klokje kan tot 3 meter groot worden en kan als solitair of haag aangeplant worden. Het vormt een unieke en informele haag, welke mooi bloeit maar niet volledig dicht gaat groeien. Een aantal andere soorten van de Forsythia’s zijn:

  • Forsythia intermedia ‘Weekend’ is een soort welke dicht vertakt is en compacter blijft, deze heester wordt rond de 200 cm hoog.
  • Forsythia intermedia 'Lynwood' deze sierheester bloeit nog meer dan de ‘Spectabilis’, met citroengele bloemetjes en kan tot 250 cm hoog worden.
  • Forsythia intermedia ‘Gold rush’ is een hogere soort en kan 250-300 cm worden, hier komen goudgele bloemetjes aan.

Waar kan het Chinese klokje goed staan? 

De Forsythia wordt ook wel het Chinese klokje genoemd, dit is omdat de struik oorspronkelijk uit China komt. Het bloeiend hout staat het liefst in de zon of halfschaduw. Hoe meer zon deze heester krijgt, des te uitbundiger hij zal bloeien. Wat betreft de grondsoort heeft de Forsythia geen voorkeur, en kan deze overal wel staan. De Forsythia is een dankbare plant, en een goede winterharde heester. Deze struik kan tot -25 graden Celsius verdragen. Deze prachtig bloeiende struik is dan ook veelal te vinden in tuinen en parken. Het is aan te raden om wel het Chinese klokje in de aanplantgrond te zetten. Lees voor het snoeien van de Forsythia verder in onze blog. Bij Tuinplant kunt u het hele jaar door een mooie Forsythia kopen, in verschillende maten en soorten. Ook is Forsythia op stam in verschillende hoogtes te bestellen.