Fargesia

14 producten
Sorteer op
Fargesia jiuzhaigou 'Deep Purple'

Vanaf € 63,75

Fargesia jiuzhaigou 1

Vanaf € 38,50

Fargesia nitida 'Volcano'

Vanaf € 23,95

Fargesia nitida 'Winterjoy'

Vanaf € 32,95

Fargesia Obelisk

Vanaf € 34,50

Fargesia robusta 'Pingwu'

Vanaf € 32,75

Fargesia robusta (Campbell)

Vanaf € 24,75

Vanaf € 22,50

Fargesia scabrida (Asian wonder)

Vanaf € 22,95

Pseudosasa japonica
Uitverkocht

Vanaf € 17,95

Sasa palmata 'Nebulosa'
Uitverkocht

Vanaf € 31,50

Sasa tsuboiana
Uitverkocht

Vanaf € 31,50

Sasa veitchii
Uitverkocht

Vanaf € 31,50

Sasaella masamuneana 'Albostriata'
Uitverkocht

Vanaf € 19,50

De niet woekerende bamboe Fargesia murieliae is een bamboe met fijn blad en groene, naar geel verkleurende stengels. Deze bamboe wordt tot 400cm hoog wordt. Dit in tegenstelling tot de woekerende bamboe, de Phyllostachys soorten. Bamboe Fargesia is een van de bekendste en sterkste, niet woekerende bamboes en verdraagt maar liefst 25° C vorst en blijft mooi wintergroen in de winter.

Fargesia planten
De bamboe Fargesia is een mooie plant die op elke grondsoort kan staan, maar wel houdt van een vochtige ondergrond. Vaak wordt deze plant op een zonnige plaats geplant, maar hij verdraagt vooral de schaduw goed. Ook voor kleine tuinen zijn Fargesia’s geschikt. De Fargesiahaag is uitermate geschikt voor het maken van een groenblijvende haag. De uitstraling van Bamboe maakt dat deze zeer geschikt is voor hagen met een moderne look. Bovendien zorgt het geluid van tegen elkaar aan schurende bamboe bladeren op een winderige dag voor een heerlijke, rustgevende sfeer in uw tuin. De Fargesia bamboe kan ook goed in de pot staan of op een (dak) terras.

Soorten fargesia
De Fargesia bamboesoort woekert niet door de tuin, de bamboe pol blijft bij elkaar. Voorbeelden van een niet woekerende bamboe zijn de Fargesia nitida 'Winterjoy' die ruim 300 cm hoog wordt (Fargesia robusta 'Pingwu' wordt 400cm hoog) , de Fargesia robusta een hoog groeiende bamboe tot 500cm of de Fargesia rufa die tot 200cm hoog wordt.

U kunt het beste de bamboe bijknippen in de breedte en hoogte. Dus geen dikke stengels eruit knippen, want zo knipt u de knoppen voor nieuwe uitlopers weg. Plant de Fargesia bamboe altijd in een wortelbegrenzer en plant hem in tuinplantengrond. Meer info en video>>