Euonymus (Kardinaalsmuts)

Producten 25-40 van 40
Sorteer op
Euonymus japonicus 'Bravo'

Vanaf

€ 10,25

Euonymus japonicus 'El Dorado'

Vanaf

€ 23,95

Euonymus japonicus 'Green Spire'

Vanaf

€ 3,00

Euonymus japonicus 'Kathy'

Vanaf

€ 9,50

Euonymus japonicus 'Marieke'

Vanaf

€ 42,50

Euonymus japonicus 'Marieke'

Vanaf

€ 9,25

Euonymus japonicus 'Microphyllus albovariegatus'

Vanaf

€ 9,75

Euonymus japonicus 'Microphyllus Aureovariegatus'

Vanaf

€ 9,75

Euonymus japonicus 'Microphyllus'

Vanaf

€ 9,75

Euonymus japonicus 'Paloma Blanca'

Vanaf

€ 9,75

Euonymus japonicus 'Pierrolino'

Vanaf

€ 9,75

Euonymus japonicus 'Susan'

Vanaf

€ 11,25

Euonymus phellomanus

Vanaf

€ 23,95

Euonymus phellomanus

Vanaf

€ 59,75

Euonymus planipes

Vanaf

€ 29,95

Euonymus planipes

Vanaf

€ 59,75

De Euonymus is een heester die ook wel bekend staat als de kardinaalshoed of kardinaalsmuts. De Kardinaalshoed is te verkrijgen in verschillende soorten. Deze mooie heester is ook te vinden onder: japanse kardinaalshoed, en kardinaalshoed op stam.

Soorten kardinaalshoed
Naast deze verschillen zijn er grote verschillen in het blad. Er zijn soorten die blad verliezend zijn zoals de Euonymus europaeus en de Euonymus alatus. De eerste bloeit vanaf september met opvallende rode bloemen die lijken op een kardinaalshoed. De Euonymus alatus bloeit onopvallend, maar heeft in het najaar een schitterende bladverkleuring, waarna in de winter de kurklijsten langs de takken een mooi gezicht zijn. Een aantal veel toegepaste bladhoudende soorten zijn Euonymus fortunei 'Emerald Gaiety', Euonymus fortunei 'Emerald & Gold' en de Euonymus fortunei 'Harlequin'. Deze drie bonte soorten houden hun blad vast en worden voornamelijk toegepast als bodembedekker in de tuin of in bloempotten op het terras als kleurrijke vulling. Naast deze bonte soorten zijn er ook nog mooie soorten met alleen groen blad zoals de Euonymus japonicus ‘Green Spire’ en de Euonymus japonicus.

Euonymus snoeien
De bladverliezende soorten kunnen het beste in de winter worden gesnoeid. In deze periode is goed te zien welke takken er eventueel verwijderd kunnen worden. De bladhoudende soorten kunnen het hele jaar gesnoeid worden. Snoei deze alleen niet te kort voor de winter, want dan kunnen ze zich niet meer herstellen van de snoeiwonden. Snoei de struiken met een gewone snoeischaar. Zo worden afgeknipte, bruine en ingedroogde bladranden voorkomen en houdt de heester zijn sierwaarde. Moet er wel zwaar worden gesnoeid, doe dit dan in het voorjaar zodat de plant zich goed kan herstellen in het seizoen.

Kardinaalsmuts planten
De Euonymus staat graag in een goede voedselrijke, vochtige en losse grond. Per soort verlangen ze wel een verschillende standplaatsplaats. Daarnaast staat per soort omschreven wat voor grond u het beste kunt toepassen bij het planten voor een goede start. Het ene soort doet het wat beter met tuinturf en potgrond terwijl andere soorten beter aanslaan met tuinplantengrond.