Euonymus (Kardinaalsmuts)

Producten 1-24 van 40
Sorteer op
Euonymus alatus

Vanaf € 17,25

Euonymus alatus 'Compactus'

Vanaf € 17,25

Euonymus europaeus

Vanaf € 12,50

Euonymus europaeus
Uitverkocht

Vanaf € 1,00

Euonymus europaeus 'Red Cascade'

Vanaf € 20,25

Euonymus fortunei 'Blondy'

Vanaf € 8,25

Euonymus fortunei 'Canadale Gold'

Vanaf € 56,25

Euonymus fortunei 'Dart's Blanket'

Vanaf € 4,95

Euonymus fortunei 'Emerald ’n Gold'

Vanaf € 3,75

Euonymus fortunei 'Emerald ’n Gold'

Vanaf € 29,95

Euonymus fortunei 'Emerald Gaiety'

Vanaf € 3,75

Euonymus fortunei 'Emerald Gaiety'

Vanaf € 48,75

Euonymus fortunei 'Harlequin'

Vanaf € 8,75

Euonymus fortunei 'Harlequin'
Uitverkocht

Vanaf € 25,50

Euonymus fortunei 'Minimus'

Vanaf € 8,75

Euonymus fortunei 'Silver Carpet'

Vanaf € 10,50

Euonymus fortunei 'Silver Queen'

Vanaf € 8,75

Euonymus fortunei 'Silverstone'

Vanaf € 8,75

Euonymus japonicus 'Green Rocket'

Vanaf € 8,75

Euonymus japonicus 'Albomarginatus'

Vanaf € 8,95

Euonymus japonicus 'Aureomarginatus'

Vanaf € 149,95

Euonymus japonicus 'Aureomarginatus'
Uitverkocht

Vanaf € 14,95

Euonymus japonicus 'Aureus'
Uitverkocht

Vanaf € 29,95

Euonymus japonicus 'Aureus'
Uitverkocht

Vanaf € 149,95

De Euonymus, ook bekend als kardinaalsmuts, is een diverse en veelzijdige heester die elke tuin kan verfraaien met zijn kleurrijke bladeren en opvallende vruchten. Bij Tuinplant.nl bieden we een breed assortiment van Euonymus aan, van de vuurrode herfstkleuren van de Euonymus alatus tot de duurzame, groenblijvende Euonymus japonicus.

Ontdek de diversiteit van Euonymus soorten

Binnen het geslacht Euonymus zijn er aanzienlijke verschillen in vorm, grootte en bladkleur. Enkele van de meest populaire soorten bij Tuinplant.nl zijn:

  • Euonymus alatus: deze soort staat bekend om zijn dramatische herfstverkleuring en wordt vaak de ‘burning bush’ genoemd vanwege de intense rode bladeren die in het voorjaar verschijnen.
  • Euonymus europaeus: deze soort produceert opvallende vruchten die opengaan om zaden met oranje mantels te onthullen en heeft blad dat in de herfst een prachtige rode kleur aanneemt.
  • Euonymus fortunei: variëteiten zoals ‘Emerald Gaiety’, ‘Emerald & Gold’ en ‘Harlequin’ zijn geliefd voor hun bonte bladeren en worden gebruikt als bodembedekkers of als kleurrijke toevoeging aan potten en bakken.
  • Euonymus japonicus: geprezen om hun groene bladeren die het hele jaar door een frisse uitstraling geven, is deze soort ideaal voor hagen en privacy-schermen.

Verzorgingstips voor Euonymus

Euonymus planten zijn over het algemeen robuust en vergen weinig onderhoud, maar ze presteren het best wanneer ze de juiste verzorging krijgen. Ze gedijen in voedselrijke, vochtige, maar goed doorlatende grond. Afhankelijk van de soort, verkiezen sommige volle zon terwijl anderen beter presteren in halfschaduw. Regelmatig bemesten tijdens het groeiseizoen bevordert gezonde groei en levendige bladkleur.

Plant- en snoeitips

De Euonymus is veelzijdig wat betreft het planten en snoeien:

  • Planten: kies een standplaats die past bij de groeiomstandigheden die de specifieke Euonymus soort verlangt. Voor een kardinaalsmuts haag of een Euonymus phellomanus, zorg voor voldoende ruimte om uit te breiden.
  • Snoeien: bladverliezende soorten zoals de Euonymus europaeus en de Euonymus alatus worden het beste in de winter gesnoeid wanneer de structuur van de plant duidelijk is. Groenblijvende heesters zoals de Euonymus fortunei en de Euonymus japonicus kunnen het hele jaar door licht gesnoeid worden, vermijd zware snoei vlak voor de winter.

Gebruik scherpe en schone snoeigereedschappen om schade aan de planten te minimaliseren en de gezondheid te bevorderen.

Euonymus kopen bij Tuinplant.nl!

Euonymus kopen bij Tuinplant.nl betekent kiezen voor expertise en kwaliteit. Ons assortiment is zorgvuldig geselecteerd om aan alle wensen te voldoen. Onze planten komen met een groeigarantie. Dat betekent dat u een nieuwe Euonymus krijgt, als deze binnen 3 maanden niet aanslaat.

Zoekt u naar deskundig advies? Ons team van specialisten staat voor u klaar om u te helpen met het kiezen, planten en verzorgen van uw nieuwe groene aanwinsten. Met onze jarenlange ervaring en liefde voor planten hebben we al duizenden klanten naar volle tevredenheid geholpen. Wilt u meer weten over onze bezorgopties en levertijden? Afhankelijk van uw bestelling kunt u uw nieuwe Euonymus meestal binnen 10 werkdagen verwachten. En bezoek ons zeker eens in ons sfeervolle tuincentrum in Nunspeet, waar we samen de eerste stap zetten naar uw droomtuin!